Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott palacsinta csabai módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 8 szelethez:
» 16 db palacsinta (sós)
» 50 dkg lángolt kolbász
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 kisebb fehérrépa
» 1 kisebb sárgarépa
» 1 csokor petrezselyemzöld
» só
» kevés őrölt bors
» 1 kiskanál majoranna
» 1 kiskanál bazsalikom
» 4 evőkanál étolaj
» 1 kisdoboz paradicsompüré
» 4 dkg vaj
» 2 evőkanál liszt
» 3 dl tej
» 10 dkg reszelt sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lángolt kolbász héját lehúzzuk és felaprítjuk.A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.A répát és a fehérrépát tisztítás után vékony csíkokra szeljük.
Az olajon megpirítjuk a kolbász darabokat,hozzáadjuk a hagymát,a fokhagymát,a zöldségeket.3-4 perc pirítás után 1 dl vízzel fölöntjük,beletesszük a paradicsompürét,a fölaprított petrezselyemzöldet és fűszerezzük sóval,borssal,bazsalikomma l és majoránnával.Lassú tűzön,kevergetve addig főzzük,míg a zöldségek megpuhulnak.
Egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a palacsintákat a húsos raguval.
A vajon a lisztet világosra pirítjuk,felöntjük a tejjel és kevergetve lassú tűzön besűrítjük.Sózzuk ,és a reszelt sajttal elkeverjük.
A sajtos besamelmártást a legfelső palacsintára öntjük és forró sütőbe téve addig sütjük 200C fokon, míg a sajt megpirul a tetején.(Kb 15 perc)
Cikkekre vágva ,forrón kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

én a lángolt kolbász helyett házi kolbásszal készítettem, s úgy is nagyon finom.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.04 20:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lángolt kolbász, fokhagymát megtisztítjuk, fehérrépát tisztítás, olajon megpirítjuk, kolbász darabokat, zöldségek megpuhulnak, kivajazott tűzálló, húsos raguval, lisztet világosra, reszelt sajttal, sajtos besamelmártást, legfelső palacsintára, sajt megpirul, petrezselyemzöld, paradicsompürét, paradicsompüré, besamelmártást, bazsalikommal, palacsintákat, megtisztítjuk, majoránnával, palacsintára, beletesszük, felaprítjuk, megpirítjuk, zöldségeket, készítettem, fűszerezzük, fölaprított, vöröshagyma, megpuhulnak, besűrítjük, bazsalikom, fokhagymát, fokhagymát, hozzáadjuk, elkeverjük, kolbásszal, rétegezzük, szelethez, palacsinta, lángolt kolbász, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, kisebb fehérrépa, kisebb sárgarépa, csokor petrezselyemzöld, kevés őrölt bors, kiskanál majoranna, kiskanál bazsalikom, evőkanál étolaj, kisdoboz paradicsompüré, evőkanál liszt, reszelt sajt,
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 2 ember kedveli
Benedikt-tojás (Benedek-tojás)
0 komment 5 ember kedveli
Grízes-lekváros-kakaós kocka
0 komment 48 ember kedveli
Tepsis burgonya
1 komment 2 ember kedveli
Sajtgolyók
0 komment 19 ember kedveli
Fűszeres csirkemell mexikói körettel.
0 komment 3 ember kedveli
Obatzer (bajor sajtkrém)
0 komment 2 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 18 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Darás túrószelet
0 komment 3 ember kedveli
Mogyoróvajas csokoládékocka
0 komment 7 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Bostoni pulykamell
0 komment 14 ember kedveli
Fűszeres rizses táska !
0 komment 10 ember kedveli
Mátrai betyár eldele
0 komment 16 ember kedveli
Dióhabos almás pite
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.