Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas citromtorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához :
» 5 tojás
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg liszt
» 1 cs sütőpor
» 1 cs vaníliás cukor
» csipet
» 1,5 ek. fahéj
» 1 dl olaj
» 1 dl víz
» A krémhez:
» 5 dl tejföl (20%-os)
» 5 dl habtejszín
» 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb citrom
» 13 dkg kristálycukor
» 1 cs .vaníliás cukor
» 1 cs. zselatin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
170 fokon tűpróbáig sütjük. egy 25 cm-es tortaformába tegyük
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 5 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.07 09:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztával kezdjük, vizet habosra, tojásfehérjék felvert, tálba öntjük, vaníliás cukrot, zselatint kevés, kihűlt piskótát, rétegek közé, maradék krémmel, éjszakát pihentetjük, tojásfehérjék, hozzákeverjük, felmelegítjük, kristálycukor, tojássárgákat, tortaformába, belekeverjük, összeálljon, elkészítjük, pihentetjük, lereszeljük, citromtorta, hozzáadjuk, visszahűlt, habtejszín, elkeverjük, beáztatjuk, hozzáadjuk, tortánkat, tésztával, piskótánk, langyosra, zselatint, tűpróbáig, tésztához, cukrokat, tésztához, tojás, porcukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor, csipet, fahéj, krémhez, tejföl 20%-os, habtejszín, kisebb vagy nagyobb citrom, kristálycukor, vaníliás cukor, zselatin,
Juhtúrós pirog !
0 komment 9 ember kedveli
Tejfölös-ecetes krumplisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó
2 komment 9 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
0 komment 3 ember kedveli
Körtés kókuszos szelet csokiöntettel !
0 komment 2 ember kedveli
Parmezános krumplileves garnélával
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell baconben
0 komment 18 ember kedveli
Mangós sonkás szendvics
0 komment 3 ember kedveli
Bögrés barackos sütemény
1 komment 4 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Nosztalgia krémes
0 komment 15 ember kedveli
Fűszeres csirkecsíkok párizsi bundában
0 komment 26 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 8 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
Csülkös bableves
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.