Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas citromtorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához :
» 5 tojás
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg liszt
» 1 cs sütőpor
» 1 cs vaníliás cukor
» csipet
» 1,5 ek. fahéj
» 1 dl olaj
» 1 dl víz
» A krémhez:
» 5 dl tejföl (20%-os)
» 5 dl habtejszín
» 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb citrom
» 13 dkg kristálycukor
» 1 cs .vaníliás cukor
» 1 cs. zselatin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
170 fokon tűpróbáig sütjük. egy 25 cm-es tortaformába tegyük
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 5 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.07 09:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztával kezdjük, vizet habosra, tojásfehérjék felvert, tálba öntjük, vaníliás cukrot, zselatint kevés, kihűlt piskótát, rétegek közé, maradék krémmel, éjszakát pihentetjük, tojásfehérjék, hozzákeverjük, felmelegítjük, kristálycukor, tojássárgákat, tortaformába, belekeverjük, összeálljon, elkészítjük, pihentetjük, lereszeljük, citromtorta, hozzáadjuk, visszahűlt, habtejszín, elkeverjük, beáztatjuk, hozzáadjuk, tortánkat, tésztával, piskótánk, langyosra, zselatint, tűpróbáig, tésztához, cukrokat, tésztához, tojás, porcukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor, csipet, fahéj, krémhez, tejföl 20%-os, habtejszín, kisebb vagy nagyobb citrom, kristálycukor, vaníliás cukor, zselatin,
Bulgur gombával és csikemellel...
0 komment 9 ember kedveli
Füstölt busa...
0 komment 5 ember kedveli
Szlovák juhtúrós sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Hógolyók csokoládé sapkával
0 komment 5 ember kedveli
Csokoládétorta sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Mustáros-gombás csirkemáj
0 komment 9 ember kedveli
Chilis sütötök leves
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Mákos túrós kocka
1 komment 10 ember kedveli
Poharas túrókrém
0 komment 7 ember kedveli
Öntött túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta.
1 komment 3 ember kedveli
Étcsokoládés sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.