Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marcipánmassza - Házilag recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg mandulabél
» 20 dkg porcukor
» fél dl víz a sziruphoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.
10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíteni. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát (lehetőleg nem aromát) keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

Megjegyzés / tipp:

Fóliába csomagolva sokáig eláll, hűtőben tartva.
Bevonó marcipánhoz 2-szer, vagy 3-szor több porcukrot használunk fel.
0 komment 18 ember kedveli sebaricsi
2012.08.22 17:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mandulát forró, újraforrástól számított, tiszta mandulákat, napig szétterítve, cukros mandulával, maradék mandulát, massza igényének, marcipánt különféle, édes mandulába, keserű mandula, marcipán sajátos, összedolgozzuk, Marcipánmassza, legcélszerűbb, újraforrástól, kicsúsztatjuk, diódarálóval, érzékelhető, szétterítve, kellemetlen, marcipánhoz, fokozatosan, megfelelően, porcukorral, mandulákat, mandulával, ledaráljuk, mennyiségű, mandulabél, használunk, sziruposra, csomagolva, elegyítjük, különféle, aromákkal, ízesíteni, könnyedén, mandulabél, porcukor, sziruphoz,
Szerelem kávé
0 komment 4 ember kedveli
Konyakmeggy bon-bon házilag
0 komment 7 ember kedveli
Pillangó torta
0 komment 1 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Hajdinás zöldségleves
0 komment 1 ember kedveli
Diós és mákos beigli!
1 komment 12 ember kedveli
Zöldborsófőzelék
1 komment 8 ember kedveli
Rántott hagyma
1 komment 13 ember kedveli
Füstölt sonkás pite.
0 komment 6 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Hideg, zelleres almaleves
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös tepsis burgonya
0 komment 12 ember kedveli
Diós-áfonyás bögrés süti
0 komment 14 ember kedveli
raffaello golyók
0 komment 13 ember kedveli
Francia hagymás pite
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres gombával töltött, göngyölt karaj!
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.