Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülkös bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» kb 70 dkg bab
» 1csülök
» 2db sárgarépa
» 2 db fehérépa
» 2 db hagyma
» 15-20 szem egész fekete bors
» 3-4 gerezd fokhagyma
» babérlevél
» pirospaprika
» só
» 10dkg szalonna
» 3evőkanál liszt
» zellergumó
» 1db paradicsom egészben
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borsot. Félpuhára főzöm a csülköt a teatojással együtt.

Ekkor jöhetnek a só, a zöldségek és a bab. Karikára vágott sárgarépa, fehérrépa, ha van felkockázott zellergumónk akkor azt is bátran belerakhatjuk, én egy paradicsomot is belerakok egészben (a végén könnyen kidobhatom, hiszen nem fő szét). Így is főzöm kb fél órát.

Ha úgy érezzük, hogy a csölök megfelelően megfőtt, kiszedjük a levesből, kicsontozzuk ízlés szerinti nagyságú darabokra vágjuk és visszaöntjük a levesbe.

Rántást készítünk. Én nem vagyok híve az olajnak, ezért apróra vágott szalonnát pirítok, és az abból kisülő zsírban aranysárgára pirítom a vöröshagymát. Belekeverek még 3 evőkanál lisztet, és vigyázva hogy le ne égjen továbbpirítom. A végén a tűzről lehúzva belekeverek 2 kávéskanál pirospaprikát is. Összekutyulom, és 2 deci hideg vízzel csomómentesen elkeverem. Ezt folyamatos kevergetés mellet beleöntöm a levesembe.

Már csak a csipetkét kell beleraknom, és készen is vagyok.
Megjegyzés / tipp:

Friss foszlós kenyeret adok mellé.Nyáron bográcsban készítem .
0 komment 16 ember kedveli xamada
2012.03.01 23:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
babot előző, zöldség zöldjét, teatojással együtt, végén könnyen, csölök megfelelően, abból kisülő, tűzről lehúzva, csipetkét kell, csomómentesen, belerakhatjuk, Összekutyulom, pirospaprikát, továbbpirítom, pirospaprika, vöröshagymát, paradicsomot, babérlevelet, kicsontozzuk, zellergumónk, visszaöntjük, felkockázott, aranysárgára, teatojással, megfelelően, Belekeverek, belekeverek, belepakolom, kevergetés, paradicsom, folyamatos, beleraknom, teatojásba, kidobhatom, babérlevél, 1csülök, sárgarépa, fehérépa, hagyma, szem egész fekete bors, gerezd fokhagyma, babérlevél, pirospaprika, 10dkg szalonna, 3evőkanál liszt, zellergumó, paradicsom egészben,
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Sólet- árpagyönggyel
2 komment 4 ember kedveli
Leveles meggyes
1 komment 9 ember kedveli
zöldbabpörkölt
0 komment 6 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 10 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás kókuszsapkás sütemény!
0 komment 8 ember kedveli
Csülökpörkölt bográcsban
1 komment 16 ember kedveli
Sörkifli
0 komment 23 ember kedveli
Almás kacsasült...
1 komment 6 ember kedveli
Bundás alma
0 komment 2 ember kedveli
Nyár végi gyümölcsleves citrommal
1 komment 3 ember kedveli
Muffin joghurttal
0 komment 5 ember kedveli
Gyümölcsös joghurttorta
1 komment 9 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.