Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral futtatjuk fel. A lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojássárgáját és a vajat beletesszük egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is ráöntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával tésztát állítunk össze.
A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 cipót készítünk, majd mindegyiket kinyújtjuk a sütőforma méretére.
A sonkát apró kis kockákra szeleteljük. Az alsó lapot belehelyezzük a formába, erre kerül a sonka fele, majd egy újabb lap, a sonka másik fele, és betakarjuk az egészet egy lappal. Kissé lenyomkodjuk a széleit a kuglófformának megfelelően.
Meleg helyen a tésztát még kicsit kelesztjük, és előmelegített (160 C-fok) sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Zöld paprika karikával,salátával,uborká val díszítjük Jó étvágyat kívánok
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.24 14:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt langyos, vajat beletesszük, nagyobb tálba, maradék langyos, tésztát alaposan, duplájára kelesztjük, kuglófformát kivajazunk, megkelt tésztát, sütőforma méretére, sonkát apró, alsó lapot, sonka fele, sonka másik, kuglófformának megfelelően, kuglófformának, előmelegített, tojássárgáját, hozzáadásával, belehelyezzük, kuglófformát, lenyomkodjuk, kidagasztjuk, kilisztezünk, beletesszük, szeleteljük, mindegyiket, megfelelően, kelesztjük, betakarjuk, Letakarjuk, kivajazunk, kinyújtjuk, kelesztjük, készítünk, karikával, futtatjuk, Kalácsban, csipetnyi, felfutott, sütőforma, élesztő, cukor, liszt, tojás sárgája, vaj+ formához, füstölt főtt sonka, csipetnyi,
|
|
|
|
|