Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Pucoljuk meg az epret, majd ha megmostuk, hagyjuk lecsöpögni. Olajon pirítsunk meg 2 evőkanál kristálycukrot, amíg nem lesz karamellhatású. Tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília rudat. Amikor már szép barna, mehet bele a gyümölcs is, kevés citromlével és egy fél citrom reszelt héjával. Körülbelül negyed órát forraljuk folyamatos kevergetés mellett. Közben kóstolgassuk, és ha szükség van rá, tegyünk még hozzá cukrot vagy fahéjat. Ha már felforrt, öntsük bele a tejszínt és hagyjuk még 5 percig rotyogni a tűzön.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe. Csak másnap fogyasszuk, mert az ízek addigra érnek össze és tökéletes krémes állaga lesz.
Díszítsük tejszínhabbal és eperdarabokkal.
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.23 05:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vanília rudat, ízek addigra, karamellhatású, kristálycukrot, eperdarabokkal, Eperkrémleves, kristálycukor, tejszínhabbal, kóstolgassuk, szegfűszeget, citromlével, folyamatos, lecsöpögni, Körülbelül, vaníliarúd, fogyasszuk, kevergetés, szegfűszeg, olívaolaj, Díszítsük, megmostuk, forraljuk, pirítsunk, tökéletes, evőkanál, rotyogni, fóliával, gyümölcs, eper, tejszín, evőkanál kristálycukor, olívaolaj, citrom, szegfűszeg, csipet fahéj,
|
|
|
|
|