Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilváslepény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 30 dkg liszt,
» 13 dkg vaj / margarin,
» 5 dkg cukor,
» 1,5 dl tejföl,
» 2 tojássárgája,
» késhegynyi
» Töltelékhez:
» 1 kg szilva,
» 10 dkg darált dió / 4-5 kanál zsemlemorzsa,
» 10 dkg cukor,
» késhegynyi fahéj
» Szilva bevonásához:
» 10 dkg porcukor,
» 5 dkg zsemlemorzsa,
» 5 db tojás,
» 5 kanál tejföl,
» fél citrom reszelt héja
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A langyos tejfölben feloldott élesztővel kelt, omlós tésztát készítünk.
Félórai pihentetés után kinyújtjuk, és kizsírozott sütőlapra helyezzük. Tojásfehérjével megkenjük és letakarva pihentetjük, amíg eredeti magasságának kétszeresére emelkedik, ezalatt a megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk. Elkészítjük a tejfölös fedőanyagot: a tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, a morzsával, nagyon parányi sóval, végül hozzákeverjük tojások felvert habját.
A megkelt tésztára egyenletesen rászórjuk a darált diót / morzsát, egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott szilvát, majd rászórjuk a fahéjas cukrot és végül rákenjük a tejfölkrémet.
Mérsékelten forró sütőben, kb. 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

kajsziból is nagyon finom
0 komment 3 ember kedveli szalai0913
2012.10.07 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
langyos tejfölben, tejfölös fedőanyagot, tejfölt elkeverjük, tojások sárgájával, megkelt tésztára, darált diót, kimagozott szilvát, fahéjas cukrot, Tojásfehérjével, Szilváslepény, hozzákeverjük, magasságának, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa, citromhéjjal, tejfölkrémet, egyenletesen, egyenletesen, tojássárgája, kétszeresére, bevonásához, Elkészítjük, fedőanyagot, Mérsékelten, leszárított, pihentetjük, Töltelékhez, kizsírozott, élesztővel, elkeverjük, kimagozzuk, pihentetés, késhegynyi, kinyújtjuk, Tésztához, liszt, margarin, cukor, tejföl, tojássárgája, késhegynyi, Töltelékhez, szilva, darált kanál zsemlemorzsa, cukor, késhegynyi fahéj, Szilva bevonásához, porcukor, zsemlemorzsa, tojás, kanál tejföl, citrom reszelt héja,
Diós gesztenyetorta
0 komment 2 ember kedveli
Sült almacsemege
0 komment 1 ember kedveli
Orosz krém torta ahogy én készítem.
0 komment 7 ember kedveli
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Gofri vanília öntettel és gyümölcsökkel
0 komment 3 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Túrógombóc mák bundában...Az unokáim kedvence...
0 komment 10 ember kedveli
Rakott kelbimbó
0 komment 1 ember kedveli
Károlyi saláta
0 komment 2 ember kedveli
Spenótos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Hamis rétes
0 komment 8 ember kedveli
Tonhalas gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Finn karácsonyi mézes
1 komment 22 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.