Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilváslepény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 30 dkg liszt,
» 13 dkg vaj / margarin,
» 5 dkg cukor,
» 1,5 dl tejföl,
» 2 tojássárgája,
» késhegynyi
» Töltelékhez:
» 1 kg szilva,
» 10 dkg darált dió / 4-5 kanál zsemlemorzsa,
» 10 dkg cukor,
» késhegynyi fahéj
» Szilva bevonásához:
» 10 dkg porcukor,
» 5 dkg zsemlemorzsa,
» 5 db tojás,
» 5 kanál tejföl,
» fél citrom reszelt héja
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A langyos tejfölben feloldott élesztővel kelt, omlós tésztát készítünk.
Félórai pihentetés után kinyújtjuk, és kizsírozott sütőlapra helyezzük. Tojásfehérjével megkenjük és letakarva pihentetjük, amíg eredeti magasságának kétszeresére emelkedik, ezalatt a megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk. Elkészítjük a tejfölös fedőanyagot: a tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, a morzsával, nagyon parányi sóval, végül hozzákeverjük tojások felvert habját.
A megkelt tésztára egyenletesen rászórjuk a darált diót / morzsát, egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott szilvát, majd rászórjuk a fahéjas cukrot és végül rákenjük a tejfölkrémet.
Mérsékelten forró sütőben, kb. 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

kajsziból is nagyon finom
0 komment 3 ember kedveli szalai0913
2012.10.07 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
langyos tejfölben, tejfölös fedőanyagot, tejfölt elkeverjük, tojások sárgájával, megkelt tésztára, darált diót, kimagozott szilvát, fahéjas cukrot, Tojásfehérjével, Szilváslepény, hozzákeverjük, magasságának, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa, citromhéjjal, tejfölkrémet, egyenletesen, egyenletesen, tojássárgája, kétszeresére, bevonásához, Elkészítjük, fedőanyagot, Mérsékelten, leszárított, pihentetjük, Töltelékhez, kizsírozott, élesztővel, elkeverjük, kimagozzuk, pihentetés, késhegynyi, kinyújtjuk, Tésztához, liszt, margarin, cukor, tejföl, tojássárgája, késhegynyi, Töltelékhez, szilva, darált kanál zsemlemorzsa, cukor, késhegynyi fahéj, Szilva bevonásához, porcukor, zsemlemorzsa, tojás, kanál tejföl, citrom reszelt héja,
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Mandulakeksz
0 komment 1 ember kedveli
Gombás sertésfalatok vadasan
1 komment 26 ember kedveli
Túróstészta-kicsit másképp-
0 komment 8 ember kedveli
Padlizsándip
0 komment 2 ember kedveli
Emeletes élvezet
0 komment 9 ember kedveli
Narancs saláta
0 komment 1 ember kedveli
Gríztorta
0 komment 9 ember kedveli
Almatorta sütés nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Banános fagyi
0 komment 1 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos-tejszínes csirkemell gazdagon
0 komment 10 ember kedveli
Vajban sütött csirkemell fokhagymás krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.