Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns zöldbabos rukkola saláta recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg zöldbab
» 4 db tojás
» 10 dkg rukkola
» 40 dkg paradicsom
» só
» 2 tk magos mustár
» 3 evőkanál borecet
» kristálycukor
» bors
» 6 evőkanál olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral, sóval és borssal. Csorgassuk bele az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Forgassuk össze az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig tegyük félre.

3. A gondosan megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd hámozzuk meg őket. A rukkolát mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. A megtisztított paradicsomokat vágjuk cikkekre. Tegyük tálba ezeket, adjuk hozzá a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az egészet. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Aki szereti a pikáns, fűszeres ételeket azoknak mustáros szósszal ajánlom, aki pedig inkább az édeskés nyammogásokat részesíti előnyben: fügelekvár!
0 komment 2 ember kedveli jolika66
2015.07.01 18:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldbabot forrásban, gondosan megmosott, rukkolát mossuk, megtisztított paradicsomokat, zöldbabos keveréket, cikkekre vágott, édeskés nyammogásokat, paradicsomokat, kristálycukor, mozdulatokkal, megtisztított, nyammogásokat, folyamatosan, csepegtessük, csepegtessük, olívaolajat, Csorgassuk, habverővel, fügelekvár, tojásokkal, zöldbabbal, paradicsom, tálalásig, Forgassuk, tojásokat, borecetet, zöldbabos, zöldbabos, részesíti, forgassuk, keveréket, forrásban, megmosott, zöldbab, tojás, rukkola, paradicsom, magos mustár, evőkanál borecet, kristálycukor, bors, evőkanál olívaolaj,
Az én kedvenc tiramisum
1 komment 17 ember kedveli
Kukoricás csirke
0 komment 2 ember kedveli
Majonézes céklasaláta
1 komment 10 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Jansson megkísértése
0 komment 1 ember kedveli
Diós-habos sütemény
3 komment 85 ember kedveli
Rakott padlizsán (muszaka)
0 komment 6 ember kedveli
Párizsi saláta
0 komment 14 ember kedveli
Mandulás kekszes süti
0 komment 2 ember kedveli
Calippo jégkrém házilag
0 komment 3 ember kedveli
Töltött krumpli
0 komment 15 ember kedveli
Lebbencs leves
0 komment 4 ember kedveli
Bálint napi süti (sütés nélkül)
0 komment 7 ember kedveli
zsemle (paleo)
0 komment 5 ember kedveli
Lekváros linzerkoszorú
0 komment 9 ember kedveli
Szatmári töltöttkáposzta
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.