Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns zöldbabos rukkola saláta recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg zöldbab
» 4 db tojás
» 10 dkg rukkola
» 40 dkg paradicsom
» só
» 2 tk magos mustár
» 3 evőkanál borecet
» kristálycukor
» bors
» 6 evőkanál olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral, sóval és borssal. Csorgassuk bele az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Forgassuk össze az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig tegyük félre.

3. A gondosan megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd hámozzuk meg őket. A rukkolát mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. A megtisztított paradicsomokat vágjuk cikkekre. Tegyük tálba ezeket, adjuk hozzá a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az egészet. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Aki szereti a pikáns, fűszeres ételeket azoknak mustáros szósszal ajánlom, aki pedig inkább az édeskés nyammogásokat részesíti előnyben: fügelekvár!
0 komment 2 ember kedveli jolika66
2015.07.01 18:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldbabot forrásban, gondosan megmosott, rukkolát mossuk, megtisztított paradicsomokat, zöldbabos keveréket, cikkekre vágott, édeskés nyammogásokat, paradicsomokat, kristálycukor, mozdulatokkal, megtisztított, nyammogásokat, folyamatosan, csepegtessük, csepegtessük, olívaolajat, Csorgassuk, habverővel, fügelekvár, tojásokkal, zöldbabbal, paradicsom, tálalásig, Forgassuk, tojásokat, borecetet, zöldbabos, zöldbabos, részesíti, forgassuk, keveréket, forrásban, megmosott, zöldbab, tojás, rukkola, paradicsom, magos mustár, evőkanál borecet, kristálycukor, bors, evőkanál olívaolaj,
Húsgombóc
0 komment 9 ember kedveli
Praktikus csemege
0 komment 20 ember kedveli
Sarkadi pecsenye!
0 komment 21 ember kedveli
Túróval töltött zsömle.
1 komment 13 ember kedveli
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 2 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
2 komment 8 ember kedveli
Házi erős paprika
0 komment 2 ember kedveli
Omlós, vajas keksz
0 komment 3 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Meggyes torta
0 komment 14 ember kedveli
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Gombás szelet rizzsel
0 komment 7 ember kedveli
Repülő Csöröge
0 komment 5 ember kedveli
Sárgarépa süti
4 komment 4 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.