Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns zöldbabos rukkola saláta recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg zöldbab
» 4 db tojás
» 10 dkg rukkola
» 40 dkg paradicsom
» só
» 2 tk magos mustár
» 3 evőkanál borecet
» kristálycukor
» bors
» 6 evőkanál olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral, sóval és borssal. Csorgassuk bele az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Forgassuk össze az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig tegyük félre.

3. A gondosan megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd hámozzuk meg őket. A rukkolát mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. A megtisztított paradicsomokat vágjuk cikkekre. Tegyük tálba ezeket, adjuk hozzá a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az egészet. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Aki szereti a pikáns, fűszeres ételeket azoknak mustáros szósszal ajánlom, aki pedig inkább az édeskés nyammogásokat részesíti előnyben: fügelekvár!
0 komment 2 ember kedveli jolika66
2015.07.01 18:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldbabot forrásban, gondosan megmosott, rukkolát mossuk, megtisztított paradicsomokat, zöldbabos keveréket, cikkekre vágott, édeskés nyammogásokat, paradicsomokat, kristálycukor, mozdulatokkal, megtisztított, nyammogásokat, folyamatosan, csepegtessük, csepegtessük, olívaolajat, Csorgassuk, habverővel, fügelekvár, tojásokkal, zöldbabbal, paradicsom, tálalásig, Forgassuk, tojásokat, borecetet, zöldbabos, zöldbabos, részesíti, forgassuk, keveréket, forrásban, megmosott, zöldbab, tojás, rukkola, paradicsom, magos mustár, evőkanál borecet, kristálycukor, bors, evőkanál olívaolaj,
igazi Milka csoki házilag
4 komment 16 ember kedveli
Szabolcsi töltött káposzta kelkáposztával
0 komment 3 ember kedveli
Meggykrémleves őszibarackkal
0 komment 2 ember kedveli
Kéttúrós sajtos pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Szendvicssütős párna (paleo)
1 komment 5 ember kedveli
Meggyes piskóta tejszínes meggykrémmel
0 komment 7 ember kedveli
Töltött tök görögösen.
0 komment 2 ember kedveli
Egres leves
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Fincsi sültkrumpli (Jamie Oliver kedvence)
0 komment 20 ember kedveli
Sáfrányos zöldségleves
0 komment 10 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Almás morzsás muffin !
1 komment 4 ember kedveli
Sertésborda chilis babbal !
0 komment 5 ember kedveli
Mézes csirkeszárnyak
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.