Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát apróra vágva zsiradékon megfonnyasztjuk. Beletesszük a fokhagymát és a kis kockákra vágott húst. A hús kifehéredéséig sütjük (2-3 perc). Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel felöntve pároljuk. Közben beledarabolunk egy kisebb zöldpaprikát, és hozzátesszük az egy evőkanál ketchupot. Időnként kevergetjük, a folyadékot pótoljuk, ízlés szerint még fűszerezhetjük.
A rizst a zsiradékon megfuttatjuk, majd a rizs mennyiségének kétszerésével megegyező hideg vízzel felöntjük, egy húsleves kockát belemorzsolunk. Tűzálló tálba átöntjük, mikrohullámú sütőt kb.10 percre állítva megfőzzük a rizst. Ha kész, akkor a hússal összekeverjük, összerottyantjuk, és friss petrezselyem zölddel megszórva, formára adagolva tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sertéshús helyett bármilyen színhús megfelel.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
kitumale
2014.05.06 13:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát apróra, kisebb zöldpaprikát, folyadékot pótoljuk, zsiradékon megfuttatjuk, rizs mennyiségének, húsleves kockát, hússal összekeverjük, összerottyantjuk, megfonnyasztjuk, belemorzsolunk, kifehéredéséig, fűszerezhetjük, beledarabolunk, kétszerésével, összekeverjük, mennyiségének, vöröshagymát, megfuttatjuk, petrezselyem, zöldpaprikát, hozzátesszük, mikrohullámú, Beletesszük, vöröshagyma, kevergetjük, zöldpaprika, zsiradékon, fokhagymát, zsiradékon, folyadékot, borsozzuk, ketchupot, megegyező, sertés comb, bögre rizs, vöröshagyma, zöldpaprika, gerezd fokhagyma, evőkanál ketchup,
|
|
|
|
|
Isler
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Sólet
|
2 komment
|
6 ember kedveli
|
|
|
|
|
|