Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, bedörzsöljük szárnyas fűszerkeverékkel, és egy jénaiba tesszük.
Az almákat, a narancsot és a megtisztított hagymát gerezdekre vágjuk és a húsra pakoljuk, majd az egészet megszórjuk fahéjjal.
Lezárjuk a jénait (vagy ezüstpapírral lefedjük), majd 190 fokon 2,5-3 órán át sütjük. Az első és második óra után alaposan összekeverjük a hozzávalókat, hogy a húsok mindenhol süljenek, és a közben keletkezett pecsenyelé mindenhova elérjen. Az utolsó 10 percben 200 fokon grillezzük a kinyitott tálat, hogy a kacsacombok ne csak puhák, de ropogósak és pirosak is legyenek.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha kész, a kacsazsírt egy csuporba öntjük, remek lesz majd pirítósra, rántottához, sütéshez-főzéshez. Köretet nem készítettem, mert a sült almákkal tökéletes a hús.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
kenguru2
2013.01.14 06:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kacsacombokat megmossuk, jénaiba tesszük, megtisztított hagymát, húsra pakoljuk, egészet megszórjuk, húsok mindenhol, közben keletkezett, kinyitott tálat, csuporba öntjük, sült almákkal, fűszerkeverékkel, kacsacombokat, fűszerkeverék, megtisztított, összekeverjük, ezüstpapírral, bedörzsöljük, hozzávalókat, keletkezett, kacsacombok, rántottához, készítettem, gerezdekre, grillezzük, mindenhova, megszórjuk, pecsenyelé, kacsazsírt, ropogósak, pirítósra, kacsacomb, narancsot, Kacsasült, mindenhol, tökéletes, kinyitott, kacsacomb, alma, hagyma, narancs, szárnyas fűszerkeverék,
|
|
|
|
|