Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hajrá leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 közepes darab burgonya
» 1 db sárgarépa
» 1 db fehér répa
» 0,5 csomag zöldspárga
» 5 dkg borsó
» 1 közepes fej vöröshagyma
» 0,5 csokor petrezselyem
» 10 dkg csillagtészta
» 2 liter víz
» 1 teáskanál
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyan felkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát és a petrezselyemzöld szárát felaprítjuk és egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sót és feltesszük a tűzre.
Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét.
Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsó kivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel.
És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad.
Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig.
A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük.
A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 4 ember kedveli feviroza
2015.09.01 18:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát nagyobb, répaféléket vékonyan, petrezselyemzöld szárát, fazékba tesszük, módszerrel gyakorlatilag, párolt hagyma, leves ízét, zöldborsó kivételével, vizet beleöntöttük, levesünk nagyon, petrezselyemzöld apróra, tűzről levettük, forró levesben, petrezselyemzöld, petrezselyemzöld, csillagtésztát, felkarikázzuk, Megtisztítjuk, csillagtészta, gyakorlatilag, beleöntöttük, készíthetjük, vöröshagymát, petrezselyem, megalapozza, zöldségeket, felaprítjuk, répaféléket, vöröshagyma, felengedjük, kivételével, zöldségeket, megpuhultak, beletesszük, beletesszük, zöldségeket, zöldborsót, hozzáadjuk, feltesszük, közepes darab burgonya, sárgarépa, fehér répa, csomag zöldspárga, borsó, közepes vöröshagyma, csokor petrezselyem, csillagtészta, liter, teáskanál,
Sajtos túrós pogácsa!
1 komment 16 ember kedveli
Kijevi samsa !
0 komment 14 ember kedveli
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
0 komment 5 ember kedveli
Cukros saláta
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemellcsíkok zöldséges édes-savanyú mártásban
0 komment 11 ember kedveli
Meggyes torta
0 komment 14 ember kedveli
Paprikás hal
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt gyümölcskenyér.
0 komment 6 ember kedveli
Gyors túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 8 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Húsvéti különleges kuglóf
0 komment 5 ember kedveli
Farsangi részeges csirke
0 komment 4 ember kedveli
Mozzarella saláta
0 komment 1 ember kedveli
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.