Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hajrá leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 közepes darab burgonya
» 1 db sárgarépa
» 1 db fehér répa
» 0,5 csomag zöldspárga
» 5 dkg borsó
» 1 közepes fej vöröshagyma
» 0,5 csokor petrezselyem
» 10 dkg csillagtészta
» 2 liter víz
» 1 teáskanál
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyan felkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát és a petrezselyemzöld szárát felaprítjuk és egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sót és feltesszük a tűzre.
Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét.
Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsó kivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel.
És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad.
Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig.
A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük.
A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 4 ember kedveli feviroza
2015.09.01 18:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
burgonyát nagyobb, répaféléket vékonyan, petrezselyemzöld szárát, fazékba tesszük, módszerrel gyakorlatilag, párolt hagyma, leves ízét, zöldborsó kivételével, vizet beleöntöttük, levesünk nagyon, petrezselyemzöld apróra, tűzről levettük, forró levesben, petrezselyemzöld, petrezselyemzöld, csillagtésztát, felkarikázzuk, Megtisztítjuk, csillagtészta, gyakorlatilag, beleöntöttük, készíthetjük, vöröshagymát, petrezselyem, megalapozza, zöldségeket, felaprítjuk, répaféléket, vöröshagyma, felengedjük, kivételével, zöldségeket, megpuhultak, beletesszük, beletesszük, zöldségeket, zöldborsót, hozzáadjuk, feltesszük, közepes darab burgonya, sárgarépa, fehér répa, csomag zöldspárga, borsó, közepes vöröshagyma, csokor petrezselyem, csillagtészta, liter, teáskanál,
Tejfölös -epres sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Epertorta
0 komment 1 ember kedveli
Mogyorós- kávés muffin.
0 komment 7 ember kedveli
Törökös egytálétel cseréptálban
0 komment 2 ember kedveli
Olaszos sült burgonya
0 komment 6 ember kedveli
Szarvasgulyás
0 komment 5 ember kedveli
Tonhalas saláta
0 komment 1 ember kedveli
Rakott karfiol
2 komment 13 ember kedveli
Diós sült alma...
0 komment 7 ember kedveli
Mézes csirkecombok ,téli zöldségekkel
0 komment 9 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 8 ember kedveli
Pehely túrós
0 komment 4 ember kedveli
Baconos-besameles nokedli
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Tojáskrém szendvicsre
0 komment 7 ember kedveli
Áfonyás mákos kocka
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.