Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos kacsa raguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg kacsacomb
» 15 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg vöröshagyma
» 5 dkg fokhagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 30 dkg sárgarépa
» 20 dkg fehérrépa
» 10 dkg zeller
» 3 dl tejszín
» 2 dl tejföl
» só, bors, tárkony
» 2 dl száraz fehérbor
» 5 dkg liszt
» Levesbetéthez: 1 csokor metélőhagyma
» 1 szál zellerzöld
» 10 dkg liszt
» 1 db tojás
» tárkony, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a hájat apróra vágjuk. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kacsahájat és együtt pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt félre tesszük.
A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát, a borsot a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt és átforraljuk az egészet. Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.
Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsatöpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zeller zöldet összekeverjük, sóval, borssal és metélőhagymával izésítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a darált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.
A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk!
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá egy Chardonnay száraz minőségi fehérbor.
0 komment 3 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsacombról lehúzzuk, hájat apróra, húsát kockára, füstölt szalonnát, zsíron megfonnyasztjuk, apróra vágott, préselt fokhagymát, finomra szeletelt, kockára vágott, megpirított szalonnát, kacsatöpörtyűt ledaráljuk, darált szalonnát, forró levesbe, levest frissen, petrezselyemzöld, metélőhagymával, megfonnyasztjuk, kacsatöpörtyűt, kacsatöpörtyűt, Levesbetéthez, összekeverjük, belekeverjük, levesbetétet, metélőhagyma, megborsozzuk, kacsacombról, vöröshagymát, megpirított, serpenyőben, megpirítjuk, átforraljuk, vöröshagyma, keletkezett, elkészítjük, zellerzöld, sárgarépát, fehérrépát, habarással, ledaráljuk, szaggatjuk, kacsacomb, füstölt szalonna, vöröshagyma, fokhagyma, csokor petrezselyemzöld, sárgarépa, fehérrépa, zeller, tejszín, tejföl, bors tárkony, száraz fehérbor, liszt, szál zellerzöld, liszt, tojás, tárkony,
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
0 komment 17 ember kedveli
Karácsonyi narancs - mandarin likőr
0 komment 1 ember kedveli
Paprikás krumpli virslivel és kolbásszal
0 komment 4 ember kedveli
Márványos süti
0 komment 19 ember kedveli
Almás-zabpelyhes sütemény
0 komment 10 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
Lazacleves
0 komment 2 ember kedveli
Citromos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Tavaszi saláta
0 komment 15 ember kedveli
Zöldfűszeres, holland sajtos csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Nemzetközi leves
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes-currys lasagne
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Tárkonyos csirkeraguleves
0 komment 1 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.