Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos kacsa raguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg kacsacomb
» 15 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg vöröshagyma
» 5 dkg fokhagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 30 dkg sárgarépa
» 20 dkg fehérrépa
» 10 dkg zeller
» 3 dl tejszín
» 2 dl tejföl
» só, bors, tárkony
» 2 dl száraz fehérbor
» 5 dkg liszt
» Levesbetéthez: 1 csokor metélőhagyma
» 1 szál zellerzöld
» 10 dkg liszt
» 1 db tojás
» tárkony, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a hájat apróra vágjuk. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kacsahájat és együtt pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt félre tesszük.
A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát, a borsot a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt és átforraljuk az egészet. Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.
Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsatöpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zeller zöldet összekeverjük, sóval, borssal és metélőhagymával izésítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a darált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.
A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk!
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá egy Chardonnay száraz minőségi fehérbor.
0 komment 3 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsacombról lehúzzuk, hájat apróra, húsát kockára, füstölt szalonnát, zsíron megfonnyasztjuk, apróra vágott, préselt fokhagymát, finomra szeletelt, kockára vágott, megpirított szalonnát, kacsatöpörtyűt ledaráljuk, darált szalonnát, forró levesbe, levest frissen, petrezselyemzöld, metélőhagymával, megfonnyasztjuk, kacsatöpörtyűt, kacsatöpörtyűt, Levesbetéthez, összekeverjük, belekeverjük, levesbetétet, metélőhagyma, megborsozzuk, kacsacombról, vöröshagymát, megpirított, serpenyőben, megpirítjuk, átforraljuk, vöröshagyma, keletkezett, elkészítjük, zellerzöld, sárgarépát, fehérrépát, habarással, ledaráljuk, szaggatjuk, kacsacomb, füstölt szalonna, vöröshagyma, fokhagyma, csokor petrezselyemzöld, sárgarépa, fehérrépa, zeller, tejszín, tejföl, bors tárkony, száraz fehérbor, liszt, szál zellerzöld, liszt, tojás, tárkony,
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Cappuchino szelet
0 komment 4 ember kedveli
Fahéjas fánk
0 komment 4 ember kedveli
VITAMIN GOLYÓCSKÁK
3 komment 4 ember kedveli
Hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Görögsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Isteni narancstorta
0 komment 16 ember kedveli
Nutellával töltött keksz !
0 komment 21 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Habos gesztenyés süti
1 komment 5 ember kedveli
Sóágyon sült csirke...
1 komment 12 ember kedveli
Hagymás-tepertős pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával.
0 komment 8 ember kedveli
Amerikai fánk
1 komment 7 ember kedveli
Zserbó szelet
0 komment 11 ember kedveli
Meggyes pudingos pite
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.