Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tojásos sóskaleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg sóskapüré (mirelit is jó)
» 4 tojás
» 4 dl tej
» 2 dkg vaj
» 1 evőkanál liszt
» 1 evőkanál ételízesítő por ízlés szerint cukor vagy édesítő
» 1 dl tejföl
» tetejére pirított zsemlekocka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon, 10 percig főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon, majd beleengedjük a forrásban lévő levesbe egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő alatt a tojások megkocsonyásodnak. (Ha megkeverjük, szétfolynak és gusztustalanul sűrű lesz a leves.) Ezután óvatosan megkeverjük.
Ízlés szerint cukorral vagy ételízesítővel ízesítjük. A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, és a már elkészült, csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk. A tejfölt ugyancsak elosztva, minden adagra rápöttyentünk egy-egy kanálkával.
Megjegyzés / tipp:

Egyszerűen és gyorsan elkészülő, kellemesen pikáns leves.
0 komment 2 ember kedveli edina1001
2012.02.19 18:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszttel habzásig, közben megmelegített, felengedett sóskapürét, liter legyen, tojásokat egyenként, sárgájuk egyben, forrásban lévő, tojások megkocsonyásodnak, leves akkor, zsemlekockákat szárazon, tejfölt ugyancsak, megszilárdultak, zsemlekockákat, ételízesítővel, mártássűrűségű, gusztustalanul, rápöttyentünk, megmelegített, beleengedjük, ételízesítőt, belekeverjük, felforraljuk, beleszórjuk, megpirítjuk, zsemlekocka, megkeverjük, Felkeverjük, megkeverjük, Folytonosan, felengedett, szétfolynak, ételízesítő, egészítjük, kanálkával, kevergetve, kellemesen, Egyszerűen, sóskapüré mirelit, tojás, evőkanál liszt, tejföl,
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Erdélyi lucskoskáposzta
0 komment 3 ember kedveli
Salsa szósz
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Lekváros virágok
0 komment 7 ember kedveli
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas csiga
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemelles rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Pehelytorta
1 komment 1 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Ír szódakenyér
1 komment 15 ember kedveli
Mascarponés csokis brownie!
0 komment 10 ember kedveli
Zöldborsós aprópecsenye.
0 komment 10 ember kedveli
Körözöttel töltött sajttekercs
0 komment 7 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.