Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tojásos sóskaleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg sóskapüré (mirelit is jó)
» 4 tojás
» 4 dl tej
» 2 dkg vaj
» 1 evőkanál liszt
» 1 evőkanál ételízesítő por ízlés szerint cukor vagy édesítő
» 1 dl tejföl
» tetejére pirított zsemlekocka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon, 10 percig főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon, majd beleengedjük a forrásban lévő levesbe egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő alatt a tojások megkocsonyásodnak. (Ha megkeverjük, szétfolynak és gusztustalanul sűrű lesz a leves.) Ezután óvatosan megkeverjük.
Ízlés szerint cukorral vagy ételízesítővel ízesítjük. A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, és a már elkészült, csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk. A tejfölt ugyancsak elosztva, minden adagra rápöttyentünk egy-egy kanálkával.
Megjegyzés / tipp:

Egyszerűen és gyorsan elkészülő, kellemesen pikáns leves.
0 komment 2 ember kedveli edina1001
2012.02.19 18:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszttel habzásig, közben megmelegített, felengedett sóskapürét, liter legyen, tojásokat egyenként, sárgájuk egyben, forrásban lévő, tojások megkocsonyásodnak, leves akkor, zsemlekockákat szárazon, tejfölt ugyancsak, megszilárdultak, zsemlekockákat, ételízesítővel, mártássűrűségű, gusztustalanul, rápöttyentünk, megmelegített, beleengedjük, ételízesítőt, belekeverjük, felforraljuk, beleszórjuk, megpirítjuk, zsemlekocka, megkeverjük, Felkeverjük, megkeverjük, Folytonosan, felengedett, szétfolynak, ételízesítő, egészítjük, kanálkával, kevergetve, kellemesen, Egyszerűen, sóskapüré mirelit, tojás, evőkanál liszt, tejföl,
Ázsiai quinoa saláta
0 komment 1 ember kedveli
Baconbe göngyölt csirkemáj...
0 komment 10 ember kedveli
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
0 komment 7 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Halászlé kiadósan, finoman
0 komment 1 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Duplán epres muffin !
0 komment 2 ember kedveli
Könnyű citromos sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Görögdinnye
0 komment 21 ember kedveli
Narancslekvár
0 komment 8 ember kedveli
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Kínai szezámmagos csirke
0 komment 6 ember kedveli
Juhtúrós-sajtos falatkák...
1 komment 12 ember kedveli
Muflonhúsos pásztorpite
0 komment 1 ember kedveli
Bolondos gomba
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.