Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy nagyobb serpenyőben a vöröshagymát forró zsiradékban megfonnyasztom, meghintem pirospaprikával, beleöntöm a krumplikockákat, sózom, borsozom, kb. 1/2 dl vizet öntök rá, majd saját levében - fedő alatt - takarékon puhára párolom, néha megkevergetve. Közben a tésztát bő, sós vízben a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm. Amikor megpuhult a krumpli, törővel összetöröm, és a közben kifőtt tésztával összekeverem. HA nem elég sós utána lehet ízesíteni.
Savanyúsággal tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Minél apróbb kockákra vágjuk a krumplit, annál hamarabb megpuhul, és nem kell külön megfőzni!
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
astrea
2012.04.14 10:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb serpenyőben, vöröshagymát forró, közben kifőtt, pirospaprikával, krumplikockákat, megfonnyasztom, megkevergetve, Savanyúsággal, pirospaprika, összekeverem, vöröshagymát, zsiradékban, serpenyőben, összetöröm, megpuhult, takarékon, meghintem, teáskanál, tésztával, ízesíteni, beleöntöm, leszűröm, megpuhul, megfőzni, burgonya, krumplis, krumplit, Egyszerű, kockákra, burgonya, fodros vagy kocka tészta, hagyma, olaj vagy zsír, teáskanál pirospaprika, ízlés szerint bors,
|
|
|
|
|