Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládés jeges szél recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Kéreghez:
» 9 tojásfehérje
» 30 dkg cukor
» 1 evőkanál ecet
» Csokoládés krém:
» 9 db tojás sárgája
» 4 ek cukor
» 2 cs vaníliás cukor
» 3 ek liszt
» 2 ek étkezési keményítő (kukorica)
» 2,5 dl tej
» 10 dkg étcsokoládé, kis darabokra törve
» 25 dkg vaj/margarin, szobahőmérsékletű
» Sztracsatella krém
» 500 ml habtejszín
» 5 dkg csokoládé,reszelve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Verjük a tojásfehérjét a cukor folyamatos adagolásával kemény habbá, mikor már majdnem kész adjuk hozzá az ecetet.
Vékonyan megolajozott sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit (a sütő saját tepsije) és terítsük el benne a felvert habot.
Süssük előmelegített sütőben 150 °C-on 1,5 órán át. A színe aranybarna lesz, a tapintása ropogós. Mikor kihűlt óvatosan húzzuk le róla a papírt, és vágjuk 3 egyenlő részre.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a keményítőt és a tejet. Kis hőmérsékleten, folyamatos keverés közben, főzzük puding sűrűségűre. Vegyük le a tűzről, és dobjuk bele a darabokra tört csokoládét, keverjük meg, hogy felolvadjon benne. Hűtsük ki, majd keverjük össze a szobahőmérsékletű vajjal.

A sztracsatella krémhez verjük kemény habbá a tejszínt (tipp: érdemes habfixálót használni!) és keverjük hozzá óvatosan a reszelt csokoládét.

Állítsuk össze a rétegeket: kéreg, csokoládés krém, sztracsatella krém...
Vonjuk be tejszínhabbal, a tetejét szórjuk meg csokoládé forgáccsal.




Megjegyzés / tipp:

Egy éjszakára, vagy minimum 5 órára tegyük be a hűtőszekrénybe. Ennyi szükséges ahhoz, hogy szépen lehessen szeletelni.
0 komment 10 ember kedveli lilagondolatok
2015.08.12 23:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
cukor folyamatos, nagy tepsit, sütő saját, felvert habot, színe aranybarna, tapintása ropogós, vaníliás cukorral, darabokra tört, szobahőmérsékletű vajjal, sztracsatella krémhez, reszelt csokoládét, tetejét szórjuk, hűtőszekrénybe, sztracsatella, Sztracsatella, tojásfehérjét, hőmérsékleten, sztracsatella, előmelegített, tojássárgáját, tejszínhabbal, tojásfehérje, adagolásával, sütőpapírral, megolajozott, étcsokoládé, fokozatosan, felolvadjon, csokoládét, sűrűségűre, Csokoládés, folyamatos, csokoládét, habtejszín, szeletelni, forgáccsal, folyamatos, aranybarna, Kéreghez, tojásfehérje, cukor, evőkanál ecet, Csokoládés krém, tojás sárgája, cukor, vaníliás cukor, liszt, étkezési keményítő kukorica, étcsokoládé darabokra törve, margarin szobahőmérsékletű, Sztracsatella krém, habtejszín, csokoládéreszelve,
Pörkölt cukros dió
0 komment 12 ember kedveli
Zserbószelet
1 komment 20 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Hamis túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Kínai csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Rebarbarás almás pite
0 komment 8 ember kedveli
Fordított narancs torta
1 komment 6 ember kedveli
Húsos rakott tészta spenóttal
0 komment 2 ember kedveli
Almás pite
1 komment 24 ember kedveli
Eszterházy-torta
0 komment 14 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Bolognai muffin
0 komment 1 ember kedveli
Lazacfilé fokhagyma mártással
0 komment 7 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.