Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Pici tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a sót, a xilitet a maradék tejjel, és kissé megolvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Szép sima tésztát kell kapnunk, ami elválik az edény falától. (Én kenyérsütőgépbe beszórtam mindent, és 40 percen keresztül dagasztattam a géppel.)
A tészta pihenjen 1 órát. (Ebből az adagból két copfocskánk lesz.)
Tehát a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét három felé, és kisodorjuk kb 20-30 cm hosszú rudacskákra, lisztes kézzel. A 3 rudat a végénél összenyomkodjuk erősen, majd mint a copfot, befonjuk őket. A végeit ismét összedolgozzuk. Ugyanezt eljátszuk a tészta másik felével.
A copfokat egyesével sütjük, egy kevés tejjel lekenjük, úgy tesszük az előmelegített, forró sütőbe.
A színén látni, hogy mikor sült meg. Közepes hőfokon süssük, hogy a belseje is átsüljön. (Nekem kb. 30 perc volt egy sülés.)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180°C
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 19:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
maradék tejjel, felfuttatott élesztővel, edény falától, tészta pihenjen, tésztát kettéosztjuk, egyik felét, végénél összenyomkodjuk, végeit ismét, tészta másik, copfokat egyesével, kevés tejjel, színén látni, összenyomkodjuk, kenyérsütőgépbe, összedolgozzuk, előmelegített, megolvasztott, felfuttatott, kettéosztjuk, összegyúrjuk, dagasztattam, felfuttatjuk, copfocskánk, rudacskákra, copfocskák, kisodorjuk, élesztővel, keresztül, eljátszuk, beszórtam, egyesével, lekenjük, copfokat, pihenjen, befonjuk, élesztőt, átsüljön, Ugyanezt, liszt, csipet, xilit, élesztő,
|
|
|
|
|