Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bajor sertésragu recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg sertéscomb vagy lapocka
» 1 kg sárgarépa
» 6 gerezd fokhagyma
» 2 evőkanál libazsír (vagy olívaolaj)
» 1 csapott evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
» 1 evőkanál mustár
» 1 dl tejföl
» 3 db babérlevél
» 2 kiskanálnyi kakukkfű
» 1 kiskanálnyi borsikafű
» fél kiskanálnyi majoranna
» 3-4 szem őrölt borókabogyó
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megmossuk, hideg vízben kiáztatjuk, lecsepegtetjük és nagyobb darabokra vágjuk (kb 2-3 cm-es kockákra).

Egy széles lábosban felforrósítjuk a libazsírt és átpirítjuk benne a húst, hogy minden oldala kicsit megkérgesedjen.
Sózzuk, borsozzuk és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beleszórjuk a fűszereket, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
A sárgarépát megtisztítjuk és kb 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. (Ha nagyobb darab, akkor nyolcadolhatjuk.)
A húshoz adjuk a répát, vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket , a mustárt és tovább pároljuk lassú tűzön legalább másfél órát.
Időnként megkevergetjük és ha szükséges még utána öntjük egy kis vízzel
A végén a keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanál hideg vízzel , majd a tejföllel és ezzel besűrítjük a ragut.
Megjegyzés / tipp:

Köretnek legjobb hozzá a burgonyakrokett, zsemlegombóc, krumplinudli vagy spagetti.
0 komment 10 ember kedveli xamada
2011.12.29 17:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, széles lábosban, sárgarépát megtisztítjuk, vöröshagymát megtisztítjuk, húshoz adjuk, megtisztított fokhagyma, keményítőt elkeverjük, burgonyakrokett, nyolcadolhatjuk, megkérgesedjen, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, megkevergetjük, felnegyedeljük, megtisztítjuk, megtisztított, megtisztítjuk, vöröshagymát, krumplinudli, zsemlegombóc, vöröshagymát, kiskanálnyi, Beleszórjuk, borókabogyó, kiskanálnyi, kiskanálnyi, kiáztatjuk, sárgarépát, gerezdeket, elkeverjük, keményítőt, besűrítjük, átpirítjuk, sertéscomb vagy lapocka, sárgarépa, gerezd fokhagyma, evőkanál mustár, tejföl, babérlevél, kiskanálnyi kakukkfű, kiskanálnyi borsikafű, kiskanálnyi majoranna, szem őrölt borókabogyó, bors,
Póréval töltött karaj baconbe tekerve
0 komment 8 ember kedveli
Görög bárányfasírt
0 komment 2 ember kedveli
Tonhalas gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Bögrés barackos sütemény
1 komment 4 ember kedveli
Farizeus-kávékülönlegesség
0 komment 1 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
francia mákos
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos Brokkolikrémleves
0 komment 2 ember kedveli
BROKKOLIKRÉMLEVES
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos csillagok
0 komment 4 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Töltött káposzta darált hússal
2 komment 12 ember kedveli
Baconos-tökmagos sütőtökkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Túrós csusza
1 komment 2 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.