Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Disznóhús lerben recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» disznócomb(min.1 kg)
» babérlevél
» fokhagyma
» só
» bors
» hagyma
» kevés olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A disznócombot egy nappal előtte bepácoljuk:
jól megsúroljuk olajjal, sóval mindegyik felét, majd megszórjuk borssal
egy alumínium fóliára teszünk 3-4 babárlevelet, egy fél gerezd fokhagymát, apróra vágva, valamint egy fél hagymát karikára vágva, rátesszük a húst.
A tetejére ugyanazt tesszük, amit az aljára (3-4 babárlevelet, egy fél gerezd fokhagymát, apróra vágva, valamint egy fél hagymát karikára vágva)
A fóliába jól becsombolygatjuk (még egy rend fóliát rakunk rá), majd hűtőbe tesszük másnapig, de legalább 2-3 órára.
Másnap lerbe tesszük bő 3-4 órára 18o fokon. Közben a következőket végezzük: 1,5 óra után 3 lyukat készítünk rá és kevés vizet adunk hozzá (félpohárnyit)
a vége felé kibontjuk a fóliát és megfordítjuk benne, betesszük ismét a lerbe
aztán ismét megfordítjuk, enyhén a pirosra süljön mindkét fele
ha az az érzésünk, hogy száraz, a saját levével lehet locsolni.
Kivéve a lerből 1 cm-es szeletekre vágjuk.
köretként készíthetünk reszelt krumplit, pityókapirét, savanyúságnak, pedig cikakáposztát (hordós, savanyú káposzta) szolgálhatunk fel. Ezeken kívül mehet a dinsztelt káposzta vagy krumplisaláta is.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 3 ember kedveli bodoban
2016.10.18 14:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nappal előtte, alumínium fóliára, tetejére ugyanazt, rend fóliát, következőket végezzük, vége felé, pirosra süljön, saját levével, dinsztelt káposzta, becsombolygatjuk, szolgálhatunk, krumplisaláta, savanyúságnak, cikakáposztát, babárlevelet, készíthetünk, disznócombot, megfordítjuk, következőket, megfordítjuk, babárlevelet, félpohárnyit, pityókapirét, megsúroljuk, szeletekre, fokhagymát, fokhagymát, megszórjuk, disznócomb, babérlevél, bepácoljuk, kibontjuk, rátesszük, fokhagyma, készítünk, disznócomb, babérlevél, fokhagyma, bors, hagyma, kevés olaj,
Savanyúság-karfiol és brokkoli-
1 komment 15 ember kedveli
Borcsokoládé
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres flekken-roston sütve...
0 komment 4 ember kedveli
Kakaós kuglóf
0 komment 4 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Székelygulyás
0 komment 5 ember kedveli
Rózsafánk
2 komment 15 ember kedveli
Sport szelet sütés nélkül
1 komment 64 ember kedveli
Fahéjas almafánk
0 komment 20 ember kedveli
Epres-gesztenyés falatok
0 komment 1 ember kedveli
Császárkörtés szaloncukor
0 komment 9 ember kedveli
Lencsés rizs, sült hagymával
1 komment 8 ember kedveli
Bolognai ragu
0 komment 1 ember kedveli
MAJONÉZES BURGONYA FORMÁBAN
0 komment 2 ember kedveli
Töltött kacsanyak...
0 komment 6 ember kedveli
Mézes-diós süti
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.