Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatom.
A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrom. A jól kidolgozott tésztát kilenc részre osztom és kis cipókat formálok belőle. Ezeket sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezem. Így kelesztem harminc percig.
A megkelt cipókat bekenem tejföllel.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon világosbarnára sütöm.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK !
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tésztát érdemes jó keményre gyúrni, mert a főtt burgonya meglágyítja és a zsemlék sütés közben ellapulhatnak.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
horgasnora
2012.11.17 22:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt kevés, többi hozzávalóval, megkelt cipókat, tésztát érdemes, főtt burgonya, zsemlék sütés, Hamburgerzsemle, világosbarnára, Előmelegített, ellapulhatnak, sütőpapírral, hozzávalóval, összegyúrom, kidolgozott, sütőlemezre, felfuttatom, meglágyítja, finomliszt, tejföllel, kelesztem, teáskanál, evőkanál, burgonya, kibélelt, helyezem, formálok, burgonya, tetejére, ÉTVÁGYAT, keményre, élesztőt, megkelt, finomliszt, főtt áttört burgonya, evőkanál étolaj, tojás sárgája, élesztő, teáskanál, tejföl tetejére,
|
|
|
|
|