Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládé torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A piskóta laphoz:
» 1 evőkanál kakaó
» fél csomag sütőpor
» 20 dkg finomliszt
» 15 dkg kristálycukor
» 5 db tojás
» A töltelékhez:
» 25 dkg Rama sütőmargarin
» 1 evőkanál instant kávé
» 2 csomag vaníliáscukor
» 15 dkg kristálycukor, 3 db tojás
» 1 dl tej
» A mázhoz:
» 15 dkg étcsokoládé
» mandula vagy mogyoró
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorra habosra, a sárgákat a cukor másik felével jól elkeverjük.A fehérje habhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót. Óvatosan össze keverjük beleöntjük kikent vagy sütőpapírral bevont tepsibe és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 175 C fokon.A piskóta lapot kihűtjük.
Vízgőz fölött kb.10 percig, állandó keverés mellett főzzük a tejeben elkevert tojás, cukor , vaníliás cukor és instant kávékeverékét .Ha a krém megfőtt,kihűtjük majd belekeverjük a habosra kevert margarint. A krémmel megkenjük a félbevágott piskótalapot és bevonjuk csokoládémázzal , azonnal beszórjuk vágott mandulával vagy darabos mogyoróval.
Megjegyzés / tipp:

Különleges díszítést készíthetünk ,ha a torta bizonyos részeit fehér csokoládéval vagy fehér mázzal (cukor és citromlével fölvert tojásfehérje keverékével ) vonjuk be
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.01 21:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
piskóta laphoz, tojásokat szétválasztjuk, fele cukorra, cukor másik, fehérje habhoz, tojássárgás cukrot, sütőporos lisztet, piskóta lapot, tejeben elkevert, krém megfőtt, habosra kevert, krémmel megkenjük, félbevágott piskótalapot, torta bizonyos, csokoládémázzal, szétválasztjuk, vaníliáscukor, kristálycukor, előmelegített, kávékeverékét, kristálycukor, készíthetünk, sütőmargarin, belekeverjük, csokoládéval, tojásfehérje, sütőpapírral, piskótalapot, keverékével, töltelékhez, félbevágott, étcsokoládé, tojássárgás, citromlével, fehérjéket, mandulával, elkeverjük, mogyoróval, beleöntjük, finomliszt, piskóta laphoz, evőkanál kakaó, csomag sütőpor, finomliszt, kristálycukor, tojás, töltelékhez, Rama sütőmargarin, evőkanál instant kávé, csomag vaníliáscukor, kristálycukor tojás, étcsokoládé, mandula vagy mogyoró,
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
0 komment 3 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
RAFFAELLÓ - Sütés nélkül
0 komment 40 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Epres haboskocka
0 komment 3 ember kedveli
Jóság szelet
0 komment 13 ember kedveli
Meggyes mascarponés kígyórétes
0 komment 2 ember kedveli
Grillezett lazac, citromos-tejszínes julienne-zöldségekkel.
0 komment 1 ember kedveli
Epres pohárkrém
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás kókuszsapkás sütemény!
0 komment 8 ember kedveli
Csokoládés keksz földimogyoróval
0 komment 1 ember kedveli
Almafelfújt
0 komment 2 ember kedveli
ZÖLDSÉGES LASAGNA
1 komment 3 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Sült csirkecomb almával
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.