Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénken kevergetve - nehogy összekapjon - rászűrjük. A tűzre téve habverővel addig kevergetjük tovább, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűrjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Előnye, hogy előre elkészíthető.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés.
Egy adag: 571 kcal / 2387 kJ.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
brigi-63
2013.11.19 00:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
citrom levét, szegfűszeggel fűszerezve, tojások sárgáját, cukorral habosra, forró bort, tűzre téve, belefacsarjuk, tejszínhabbal, szegfűszeggel, tojássárgája, elkészíthető, borkrémleves, felforraljuk, beleszórjuk, kevergetjük, összekapjon, besűrűsödik, Elkészítési, habverővel, tejszínhab, kevergetve, tejszínnel, fűszerezve, Karácsonyi, szegfűszeg, átszűrjük, lehántott, rászűrjük, megmosott, vigyázva, hígítjuk, cukorral, édes fehérbor, citrom, darabka fahéj, szegfűszeg, tojássárgája, cukor, tejszín, mazsola, tetejére édes tejszínhab,
|
|
|
|
|