Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kókuszkrémes rolád. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db tojásfehérje
» 10 dkg porcukor + néhány csepp édesítő
» 1/2 citrom leve
» 5 dkg kókuszreszelék
» 2 teáskanál sütőpor
» 3-4 evőkanál kakaó
» A krémhez:
» 3 dkg kókuszreszelék
» 2 dl habtejszín
» édesítőszer
» 2 csomag vaníliáscukor
» 25 dkg mascarpone
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, néhány csepp édesítőszert, és kemény habbá verjük.

Ezután beleszitáljuk a kakaót és a sütőport, majd így is jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, vékony tésztaréteget fogunk kapni. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük, mint a piskótatekercs tésztáját (én légkeverésnél, 150 fokon 15 percig sütöttem).

A sütőből kivéve egy sütőpapírra ráfordítjuk a megsült tésztát, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután egy nyirkos konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A vízbe mártott konyharuhát jó alaposa kicsavarjuk, hogy éppen csak nedves legyen.)

Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerjük (én 2-3-szor feltekerem, majd kitekerem).

A krémhez a mascarponét ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a kókuszos krémhez keverjük (habtejszínhez habfixáló is kell, mert különben összeesik a krém).

A tésztát megkenjük a krém felével, majd óvatosan feltekerjük. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a külsejét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálunk.

Megjegyzés / tipp:

Tálalás előtt legalább 1 órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
0 komment 16 ember kedveli haaapci
2012.10.21 18:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásfehérjét elkezdjük, gáztepsit kibélelünk, piskótatekercs tésztáját, sütőből kivéve, sütőpapírra ráfordítjuk, megsült tésztát, nyirkos konyharuhával, vízbe mártott, sütőpapír segítségével, mascarponét ízlés, vaníliás cukorral, tejszínt kemény, kókuszos krémhez, tésztát megkenjük, krém felével, maradék krémmel, krém tetejére, krém kicsit, kókuszreszeléket, kókuszreszeléket, kókuszreszelék, piskótatekercs, édesítőszerrel, kókuszreszelék, tojásfehérjét, vaníliáscukor, légkeverésnél, tésztaréteget, habtejszínhez, hőmérsékleten, összekeverjük, konyharuhával, Előmelegített, összekeverjük, hozzákeverjük, beleszitáljuk, összeérjenek, egyenletesen, Kókuszkrémes, segítségével, édesítőszert, sütőpapírral, tojásfehérje, megdermedjen, tojásfehérje, citrom leve, kókuszreszelék, teáskanál sütőpor, evőkanál kakaó, krémhez, kókuszreszelék, habtejszín, édesítőszer, csomag vaníliáscukor, mascarpone,
Óriásropi - Grissini
0 komment 10 ember kedveli
Medvehagymás, sült paprikás kecskesajtkrém
0 komment 1 ember kedveli
Mennyei mogyorókrémes kuglóf
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell kínai pácban
0 komment 1 ember kedveli
Színes kockák /sütő nélkül/
0 komment 1 ember kedveli
Pizza
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres-ánizsos keksz
0 komment 2 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Mangós sonkás szendvics
0 komment 3 ember kedveli
Habos almás-mákos tészta
0 komment 4 ember kedveli
Epres-gesztenyés falatok
0 komment 1 ember kedveli
Márvány-kalács
1 komment 5 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Nem lehet abbahagyni csirke
2 komment 10 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.