Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hamis túrógombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liter aludtej vagy kefír (a legjobb, ha házi tejből készül az az aludtej)
» kb. 15 dkg búzadara
» 2 ek kristálycukor vagy 2 cs vaníliás cukor
» zsemlemorzsa
» olaj
» tálaláshoz
» tejföl (ha lehetőség van, akkor házi)
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szoktam megvárni, hogy teljesen felforrjon, hamarabb teszem bele a cukrot (vagy a vaníliás cukrot) és a búzadarát.
Óvatosan kevergetni kezdjük, kisebbre állítjuk a hőfokot az aludtej alatt.
Amint ez a masszaféle félig szilárddá válik, levesszük a tűzről, és félretesszük. (A búzadara addig is puhul, de a massza is kicsit hűl a formázhatósághoz.)
Amíg a massza hűl, a zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá, majd megpirítjuk. Félretesszük.
A viszonylag megszilárdult masszából (puhább lesz, mint a túrógombóc) vizes kanál vagy a saját kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, amiket a pirított zsemlemorzsába forgatunk.
A végén külön tányéron tálaljuka gombócokat, megszórjuk plusz zsemlemorzsával.
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kemény aludtejről, megmaradt aludtejet, vaníliás cukrot, aludtej alatt, masszaféle félig, búzadara addig, serpenyőbe tesszük, viszonylag megszilárdult, saját kezünk, pirított zsemlemorzsába, végén külön, formázhatósághoz, zsemlemorzsával, zsemlemorzsába, kristálycukor, zsemlemorzsát, megszilárdult, segítségével, zsemlemorzsa, Félretesszük, félretesszük, felforrajuk, megpirítjuk, porcukorral, serpenyőbe, kevergetni, megszórjuk, felforrjon, túrógombóc, masszaféle, aludtejről, gombócokat, tálaláshoz, túrógombóc, viszonylag, gombócokat, formázunk, búzadara, zsemlemorzsa, olaj, tálaláshoz, porcukor,
Mogyoróvajas brownie
0 komment 1 ember kedveli
"Mon monser " fűszeres süti, mazsolával.......
2 komment 3 ember kedveli
Hógolyók csokoládé sapkával
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres sütőtök leves pirított baconnal és tökmaggal
0 komment 6 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös Szerelmi Bájital
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
6 perces mikrós torta
0 komment 15 ember kedveli
Joghurtos epertorta.
0 komment 9 ember kedveli
Epres pohárkrém
0 komment 2 ember kedveli
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal
1 komment 4 ember kedveli
Eperhab
0 komment 4 ember kedveli
Tojásos húskenyér...
0 komment 20 ember kedveli
Baconba tekert csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Tojásos sóskaleves recept
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.