Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromos-borsos rostélyos... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg marhacomb
» 6 dkg füstölt szalonna
» 1 csapott kiskanál
» 4 evőkanál borsos étolaj
» 1 fej vöröshagyma
» 2 sárgarépa
» 2 citrom
» 3-4 dl húsleves
» 1 dl fehérbor
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A hússzeleteket enyhén kiverjük, és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük.

A borsos olajat lábasban egy kicsit megforrósítjuk, majd a hússzeleteket oldalanként 2-3 perc alatt elősütjük. Félretesszük a húst.

A visszamaradt olajban a megtisztított, felszeletelt hagymát és sárgarépát megpirítjuk. A húst rárakjuk, a citrom sárga héját belereszeljük (vigyázva, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert attól keserű lesz). Ráöntjük a húslevest, majd lefedve kis lángon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.

Ezután a húst lecsepegtetve egy tálaló tálba tesszük.

A visszamaradó lét a citrom kicsavart levével, borral ízesítjük. A tejfölt, lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, és a zöldséges levet ezzel sűrítjük, majd 2-3 percnyi forralás után a húsra szűrjük.
Megjegyzés / tipp:

Köretnek spagettit tálalunk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.28 07:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hússzeleteket enyhén, vékony csíkokra, borsos olajat, kicsit megforrósítjuk, hússzeleteket oldalanként, visszamaradt olajban, húst rárakjuk, citrom sárga, fehér része, húst lecsepegtetve, tálaló tálba, citrom kicsavart, zöldséges levet, húsra szűrjük, megforrósítjuk, hússzeleteket, megtisztított, lecsepegtetve, belereszeljük, hússzeleteket, Félretesszük, visszamaradt, felszeletelt, megtűzdeljük, visszamaradó, szalonnával, oldalanként, vöröshagyma, megpirítjuk, finomliszt, sárgarépát, rostélyos, elősütjük, sárgarépa, kicsavart, spagettit, zöldséges, ízesítjük, húslevest, marhacomb, marhacomb, füstölt szalonna, csapott kiskanál, evőkanál borsos étolaj, vöröshagyma, sárgarépa, citrom, húsleves, fehérbor, tejföl, evőkanál finomliszt,
Tojásos húskenyér...
0 komment 20 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Almás bögrés
1 komment 19 ember kedveli
Bailey's whisky-s krémlikőr
0 komment 5 ember kedveli
Töltött burgonya
0 komment 8 ember kedveli
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli
0 komment 10 ember kedveli
Mézes krémes
0 komment 11 ember kedveli
Meggyes mascarponés kígyórétes
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos-tallér- tojás nélkül-
2 komment 21 ember kedveli
Sajtos-hagymás sült karaj
0 komment 18 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 6 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Dödölle
0 komment 14 ember kedveli
Mézes süti
0 komment 3 ember kedveli
Aranygaluska muffin
0 komment 3 ember kedveli
Túrós mákos szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.