Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés bukta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 25 dkg rétesliszt
» 1 db.tojás
» 1 mokkáskanál
» 25 dkg finomliszt
» 5 evőkanál kristálycukor
» 2,5 dkg élesztő
» 3,5 dl tej
» 10 dkg Rama margarin
» A töltéshez:
» 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
» 1-2 kiskanál rum
» A lekenéshez:
» 12 dkg Rama margarin
» Nyújtáshoz finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk és a felét egy másik pohárba átöntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 1 kiskanál cukrot hozzáadva kb. 15 perc alatt felfuttatjuk, azaz meleg helyen pihentetjük. Ezalatt a kétféle lisztet tálba rakjuk, a maradék cukrot és a sót hozzáadjuk, majd a maradék langyos tejjel, a felfuttatott élesztővel és a tojással dagasztani kezdjük. Közben az olvasztott Ramát is beledolgozzuk. A massza eleinte kifejezetten ragacsos, de kb. 5 percnyi dagasztás után elválik az edény falától, miközben továbbra is lágy marad. A tetejét egy kevés liszttel meghintjük és konyharuhával letakarva langyos helyen 15 percig kelesztjük. Ezután 2-3 perc alatt finoman átgyúrjuk, majd újabb kb. 35 percen át kelesztjük. A szokásosnál kicsit erősebben belisztezett gyúrólapra borítjuk, majd kb.1 centi vastagságúra, téglalap alakúra és kb. 28x42 centisre ellapítjuk. Éles, lisztbe mártott késsel 7 centis négyzetekre szabjuk. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük, rummal ízesítjük. A tésztalapok közepére gesztenyemasszát púpozunk, azután feltekerjük. Egy kb. 25x35 centis tepsit Ramával kikenünk, a többi Ramát felolvasztjuk. A buktákat úgy rakjuk a tepsibe, hogy az olvasztott Ramával körbekenjük. Állítva, szorosan (így nem folyik szét oldalra a tészta, a bukta csak fölfelé nőhet), egymás mellé sorakoztatjuk a tepsibe. Meleg helyen további kb.15 percig kelni hagyjuk, végül előmelegített sütőben, közepes hőfokon 180 °C 25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli feviroza
2014.05.13 16:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejet meglangyosítjuk, másik pohárba, élesztőt belemorzsoljuk, kétféle lisztet, maradék cukrot, maradék langyos, felfuttatott élesztővel, tojással dagasztani, olvasztott Ramát, massza eleinte, edény falától, kevés liszttel, szokásosnál kicsit, tésztalapok közepére, többi Ramát, olvasztott Ramával, bukta csak, gesztenyemasszát, gesztenyemasszát, meglangyosítjuk, gesztenyemassza, belemorzsoljuk, felolvasztjuk, sorakoztatjuk, konyharuhával, beledolgozzuk, kristálycukor, előmelegített, felfuttatjuk, vastagságúra, felfuttatott, kifejezetten, belisztezett, fagyasztott, pihentetjük, négyzetekre, mokkáskanál, feltekerjük, körbekenjük, szokásosnál, tésztalapok, felengedjük, élesztővel, tésztához, rétesliszt, tojás, mokkáskanál, finomliszt, evőkanál kristálycukor, élesztő, tej, Rama margarin, töltéshez, fagyasztott gesztenyemassza, kiskanál rum, lekenéshez, Rama margarin, Nyújtáshoz finomliszt,
lencsefőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Vaddisznópörkölt vörösborral
0 komment 7 ember kedveli
Kókuszkrémes mézes kocka
0 komment 3 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Isteni Amerikai Krémes
15 komment 444 ember kedveli
Vadkacsamáj pástétom
0 komment 5 ember kedveli
Tésztasaláta sonkával
2 komment 5 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás, virslis croassant
0 komment 4 ember kedveli
Őszibarackos currys pulyka felsőcomb
0 komment 1 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 23 ember kedveli
Zacskós leves Zax módra
1 komment 2 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Alj nélküli túrós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Hamburger zsemle
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.