Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, beletesszük a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a felkockázott marhahúst. Gyakori kevergetés mellett pörköljük, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Sózzuk, borsozzuk, és a köményt is beletesszük. Saját levében pároljuk, majd egy óra múlva húslét vagy vizet adunk hozzá. A húshoz, ha már félig megfőtt, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paradicsomot, a kétféle paprikát. Egy-két babérlevelet is dobhatunk bele. Hagyjuk, amíg a zöldségekkel együtt is forr egyet a levesünk, ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Lassú tűzön főzzük, majd beletesszük a lepirított lebbencset. Mielőtt a tűzről levesszük, beleöntjük a bort, majd a tűzről levéve hozzátesszük az apróra zúzott fokhagymát is. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük, és erős paprikával, ropogós kenyérrel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bográcsban is készíthetjük a szabadban!
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.28 23:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szalonnát kockákra, felaprított vöröshagymát, tűzről levéve, felkockázott marhahúst, felkockázott zöldségeket, kétféle paprikát, zöldségekkel együtt, kockára vágott, lepirított lebbencset, tűzről levesszük, apróra zúzott, fűszerpaprikát, lebbencstészta, fűszerpaprika, felkockázott, vöröshagymát, hozzátesszük, felkockázott, marhalábszár, paradicsomot, zöldségekkel, babérlevelet, készíthetjük, petrezselyem, beletesszük, beletesszük, felaprított, zöldpaprika, vöröshagyma, zöldségeket, beletesszük, hozzáadjuk, kevergetés, fokhagymát, paprikával, beleöntjük, babérlevél, vörösbor, gerezd fokhagyma, lebbencstészta, burgonya, babérlevél, erdei gomba, zöldpaprika, erős hegyes paprika, paradicsom, fehérrépa, sárgarépa, húsleves, késhegynyi őrölt kömény, őrölt bors, marhalábszár, vöröshagyma, füstölt szalonna, csokor petrezselyem zöldje,
|
|
|
|
|