Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sólet- árpagyönggyel recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg sovány marhahús 50 dkg sertéscomb
» 50 dkg bab 25 dkg kolozsvári szalonna
» 15 dkg árpagyöngy 2 paprika
» 2 paradicsom 2 nagy hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» bors pirospaprika
» zsír liszt víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húsokat egyforma nagyságú kis kockákra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük egy olyan lábasban, amelyet tetővel együtt betehetünk a sütőbe. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és rátesszük a sertés- és marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk (sóval óvatosan, mert a füstölt hús is sós).
Borsozzuk, és rávágjuk a paprikát, paradicsomot. Rászórjuk a megmosott babot, a füstölt kolozsvári szalonnát és az árpagyöngyöt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyi vastagon ellepje. A tetejére rászórjuk a lisztet, lefedjük a fedővel, és előmelegített sütőben min. 2 óráig sütjük. Közben 20 percenként megkeverjük, és ha kell, még vizet öntünk rá.
Amikor már minden puha, 1 hagymát karikára vágunk, és rátesszük, és addig sütjük még, amíg a hagyma megpuhul, de nem fő szét.
Megkóstoljuk, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, ha kell.

sütési hőfok:
200°C
Megjegyzés / tipp:

Én nem szoktam beáztatni előre a babot, annál az oknál fogva, hogy nem tervezem előre, hogy mit főzök másnap. Aki ennyire előrelátó, az beáztathatja előző nap a babot és az árpagyöngyöt is. Jó étvágyat hozzá
2 komment 4 ember kedveli 53ilona
2013.08.20 21:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
bacskaitamas 2013.09.22. 17:08 (#2)
Kedves kifliárus,

"Árpagyöngy helyet rizs kell bele mert a gyöngyel ehetettlen"

Remek hozzászólás... Egy mondatban 5(!) helyesírási hiba.
A kijelentő móddal is baj van. Nem lenne szabad tényként közölni,hogy a sólet gerslivel ehetetlen,mivel az étel autentikus receptje szerint is gerslit kell felhasználni az elkészítéséhez.
Aki evett már igazán finom sóletet, mely füstölt libacombbal, gerslivel készült,az tudja milyen remek hozzávaló a gersli. Persze,ha egy "gasztro- toprongy" elrontja,akkor elképzelhető hogy ehetetlen lesz.
A rizs egyébként alkalmatlan lenne az elkészítéséhez,mivel a hosszú főzési idő miatt csirizzé válna.
kifliarus 2013.08.25. 11:44 (#1)
Árpagyöngy helyet rizs kell bele mert a gyöngyel ehetettlen
Címkék
húsokat egyforma, olyan lábasban, megmosott babot, tetejére rászórjuk, hagyma megpuhul, oknál fogva, beáztathatja előző, pirospaprikával, megdinszteljük, árpagyönggyel, előmelegített, árpagyöngyöt, paradicsomot, Megkóstoljuk, pirospaprika, árpagyöngyöt, beáztathatja, Fehéredésig, megkeverjük, sertéscomb, fokhagymát, Megszórjuk, betehetünk, percenként, kolozsvári, árpagyöngy, kolozsvári, paradicsom, Rászórjuk, megmosott, marhahúst, rátesszük, felöntjük, sovány marhahús sertéscomb, kolozsvári szalonna, árpagyöngy paprika, paradicsom nagy hagyma, gerezd fokhagyma, zsír liszt,
Gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Gyros pizza
0 komment 3 ember kedveli
Nyári könnyű saláta
0 komment 2 ember kedveli
Kalácsfelfújt
0 komment 7 ember kedveli
Eperkrémleves.
0 komment 12 ember kedveli
Karamellás szelet
1 komment 19 ember kedveli
Sült banán (ahogy én készítem)
0 komment 7 ember kedveli
Sós burgonyás kifli
0 komment 6 ember kedveli
Sertésragúleves gazdagon !
0 komment 18 ember kedveli
Farsangi fánk
0 komment 14 ember kedveli
Grízes-gyümölcsös süti
0 komment 25 ember kedveli
GOFRI
0 komment 6 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Currys, kókuszos csirkemell
0 komment 10 ember kedveli
RÁNTOTT TÖK
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.