Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Krumplis pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg főtt, áttört burgonya
» 6 dkg élesztő
» 1 dl tej
» 1 mokkáskanál cukor
» 1 evőkanál
» 20 dkg reszelt sajt
» 3db tojás sárgája a tésztába, 1 db fehérje a kenéshez
» 1,2 kg liszt
» 50 dkg margarin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejbe pici cukrot teszünk ( kb.:1 mokkáskanálnyit), és beletesszük az élesztőt. Meleg helyre tesszük. Lereszelünk kb 15 dkg sajtot.
A többi hozzávalót jól összegyúrjuk, beletéve az élesztős tejet is.
Az elkészült tésztát fóliába csavarva a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egy éjszakára. Másnap aszerint járunk el, hogy mennyi pogácsát akarunk. Ez a mennyiség kb 4 tepsire való. Ha csak egy tepsivel akarunk sütni (ez kb 4 főre elég), 4 felé vágjuk a tésztát, cipókat formálunk belőle és 3 csomagot befóliázva beteszünk a mélyhűtőbe. Ezeket később bármikor elővehetjük és az alábbiak szerint friss pogácsát készíthetünk pl a váratlan vendégeknek.

A cipót kb 1 cm vastagra nyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután szorosan feltekerjük, mint a beiglit , kicsit lelapítjuk és 3 részre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 1/2 órát pihentetjük.

Ezután kb. 1 és 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és a tepsibe rakjuk. A pogácsák tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. ( helyette lehet lenmag, vagy szezámmag vagy köménymag is) 1/4 óráig előmelegített sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Megjegyzés / tipp:

Szerintem nagyon finom, és praktikus, ha máskorra is marad tészta.
2 komment 12 ember kedveli hokizsuzsa
2012.01.21 16:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
goggantyu 2012.01.22. 11:20 (#2)
Finom lehet, de egyetértek az előző kommenttel. Valamint nem értem a következő jelölést: &frac12 &frac14
betty56 2012.01.22. 11:07 (#1)
Nagyon finom lehet,csak nekem az elkészítése túl husszúnak tűnik.Váratlan vendég érkezésekor megvárni míg a mélyhűtött tészta síkálhatóvá válik,és utána még 12 órát pihentetjük,utána nyújtjuk,20-25 percet sütjük,majd hűlni is kell neki addigra rég elmegy a vendégünk!!!Vagy talán elértettem valamit???
Címkék
tejbe pici, többi hozzávalót, élesztős tejet, elkészült tésztát, hűtőbe tesszük, tepsivel akarunk, alábbiak szerint, váratlan vendégeknek, tepsibe rakjuk, pogácsák tetejét, tojásfehérjével, mokkáskanálnyit, előmelegített, Konyharuhával, összegyúrjuk, készíthetünk, Kiszaggatjuk, pihentetjük, feltekerjük, beletesszük, Lereszelünk, vendégeknek, elővehetjük, mokkáskanál, mélyhűtőbe, befóliázva, megszórjuk, hozzávalót, lelapítjuk, megszórjuk, praktikus, köménymag, szezámmag, Szerintem, mennyiség, megkenjük, főtt áttört burgonya, élesztő, mokkáskanál cukor, evőkanál, reszelt sajt, liszt, margarin,
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Libaleves pirított májjal
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Pokoli sertésragu
0 komment 9 ember kedveli
Magyaros gombaleves
0 komment 11 ember kedveli
Kókuszos vanília szelet
0 komment 1 ember kedveli
Madártej
1 komment 7 ember kedveli
Pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Rakott padlizsán rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Francia hagymaleves ementáli sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Tésztasaláta
1 komment 1 ember kedveli
Sárgaborsó tócsni
0 komment 7 ember kedveli
Duplán epres muffin !
0 komment 2 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.