Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rozmaringos báránycsülök... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 6-8 báránycsülök
» 2 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» mangalicazsír vagy olivaolaj
» 2 dl fehérbor
» 1 marhahúsleves kocka
» rozmaring (frisset ha lehet)
» kakukkfű
» őrölt pirospaprika
» majoranna
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A báránycsülköket sózom, borsozom. Pár evőkanál mangalicazsíron vagy olívaolajon kérget sütök rájuk (2-3 perc minden oldalról), majd egy előre már beáztatott római tálba teszem őket.
Megsütöm a felkarikázott hagymát, ráöntöm a csülkökre, majd rászeletelek 4 gerezd fokhagymát. A marhahúsleveskockát felfőzöm 2 dl vízben, és ezt is ráöntöm a csülkökre, hozzáteszem a 2 dl száraz fehérbort. Még egy kicsit megsózom, rászórok egy kis kakukkfüvet,majorannát és ráteszem a 4 darabba tépett rozaring szálakat.

1,5 órát párolom, majd leveszem a tetőt, és kicsit megpirítom.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen köretet kínálhatunk hozzá de én leginkább burgonyával vagy nokedlivel szeretem.
1 komment 3 ember kedveli szelidszeder
2012.01.04 08:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
fazekasmaria 2012.01.05. 15:53 (#1)
Lehet így is, lehet másképp is. A lényeg, hogy a a báránycsülök különlegesen egzotikus hús, szinte bármilyen fűszert elbir, de a lényeg azért ne vésszen el, mármint több fűszer mint hús...
és jó ötlet a római edény is, és a kis rásütés, lényeg,hogy puha legyen,szaftos, fokhagymás. Jó hogy feltetted a receptjét, igazából ez egy hagyományos magyar étel, ami persze a budapestieket nem nagyon érinti, és a szaga miatt sokan húzódkoznak is előle, kicsit kényes az orruknak. de hát ők ne egyék. Mi imádjuk, és hozzájutok bárányhoz és nemcsak húsvétkor - szivesen főzöm,sütöm. Köszönöm a beküldőnek. és biztos mások is.....
Címkék
kicsit megsózom, mangalicazsíron, báránycsülköket, marhahúsleves, felkarikázott, mangalicazsír, báránycsülök, pirospaprika, rászeletelek, báránycsülök, hozzáteszem, olívaolajon, burgonyával, kínálhatunk, Rozmaringos, kakukkfüvet, majorannát, beáztatott, fokhagymát, nokedlivel, megpirítom, fehérbort, Bármilyen, csülkökre, rozmaring, fokhagyma, majoranna, báránycsülök, hagyma, gerezd fokhagyma, mangalicazsír vagy olivaolaj, fehérbor, marhahúsleves kocka, rozmaring frisset lehet, kakukkfű, őrölt pirospaprika, majoranna, bors,
Fahéjas csiga
0 komment 1 ember kedveli
Ízletes fánk !
0 komment 14 ember kedveli
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
0 komment 4 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Zöldbabos csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Magos fánk
0 komment 2 ember kedveli
Mákos kókuszos kocka !
1 komment 12 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 1 ember kedveli
Mártika szelet
1 komment 3 ember kedveli
Sárgabarackos gombóc
0 komment 1 ember kedveli
Penne szénégető módra
0 komment 1 ember kedveli
Habos almás pite
1 komment 36 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Tiramisu
3 komment 12 ember kedveli
Bundás alma - a téli estékre-
0 komment 28 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.