Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromrolád. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához: 6 tojás
» 5 evőkanál kristálycukor
» 6 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál vaníliás cukor
» 1 mokkáskanál sütőpor
» 1mokkáskanál citromhéjreszelék
» A töltelékhez: 25 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» fél dl citromlé
» 1teáskanál citromhéjreszelék
» 2 csepp sárga ételfesték
» 10 dkg baracklekvár
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A szobahőmérsékletű vajat habosra kikeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a citromos cukrot, s egészen addig kevergetjük, amíg teljesen sima lesz. Akkor hozzáadjuk a citromhéjreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a citromkrém kétharmadával, majd feltekerjük. Hűtés után a felületét vékonyan megkenjük citromkrémmel. Nyomózsákba tett krémmel és lekvárral díszítjük, illetve vékony citromkarikákat teszünk a tetejére.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 12 ember kedveli archangels-jophiel
2012.07.03 10:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagaiból, cukorhoz keverünk, szobahőmérsékletű vajat, citromos cukrot, tésztát óvatosan, citromkrém kétharmadával, felületét vékonyan, citromkarikákat, alapanyagaiból, kétharmadával, kristálycukor, beledolgozzuk, ételfestékkel, citromkrémmel, megszínezzük, egyenletesen, baracklekvár, piskótalapot, feltekerjük, feltekerjük, mokkáskanál, mokkáskanál, elkészítjük, kevergetjük, fokozatosan, Citromrolád, Nyomózsákba, mokkáskanál, töltelékhez, hozzáadjuk, citromkrém, kikeverjük, ételfesték, tésztához tojás, evőkanál kristálycukor, evőkanál liszt, mokkáskanál vaníliás cukor, mokkáskanál sütőpor, töltelékhez, porcukor, citromlé, 1teáskanál citromhéjreszelék, csepp sárga ételfesték, baracklekvár, citrom,
Egyszerű padlizsánkrém
1 komment 2 ember kedveli
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves
0 komment 10 ember kedveli
Zöldborsós jégsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Gluténmentes meggyes-tejfölös pite
0 komment 2 ember kedveli
Almás -habos túrós kocka !
0 komment 9 ember kedveli
Kefires fánk
0 komment 7 ember kedveli
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
1 komment 1 ember kedveli
frankfurti leves ahogy a Nagyi készíti
0 komment 20 ember kedveli
Töltött tök görögösen.
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes-kakaós süti
0 komment 9 ember kedveli
Kenyérrudacskák !
0 komment 8 ember kedveli
Rakott Metélt
1 komment 2 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Cappuchino szelet
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.