Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromrolád. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához: 6 tojás
» 5 evőkanál kristálycukor
» 6 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál vaníliás cukor
» 1 mokkáskanál sütőpor
» 1mokkáskanál citromhéjreszelék
» A töltelékhez: 25 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» fél dl citromlé
» 1teáskanál citromhéjreszelék
» 2 csepp sárga ételfesték
» 10 dkg baracklekvár
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A szobahőmérsékletű vajat habosra kikeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a citromos cukrot, s egészen addig kevergetjük, amíg teljesen sima lesz. Akkor hozzáadjuk a citromhéjreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a citromkrém kétharmadával, majd feltekerjük. Hűtés után a felületét vékonyan megkenjük citromkrémmel. Nyomózsákba tett krémmel és lekvárral díszítjük, illetve vékony citromkarikákat teszünk a tetejére.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 12 ember kedveli archangels-jophiel
2012.07.03 10:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagaiból, cukorhoz keverünk, szobahőmérsékletű vajat, citromos cukrot, tésztát óvatosan, citromkrém kétharmadával, felületét vékonyan, citromkarikákat, alapanyagaiból, kétharmadával, kristálycukor, beledolgozzuk, ételfestékkel, citromkrémmel, megszínezzük, egyenletesen, baracklekvár, piskótalapot, feltekerjük, feltekerjük, mokkáskanál, mokkáskanál, elkészítjük, kevergetjük, fokozatosan, Citromrolád, Nyomózsákba, mokkáskanál, töltelékhez, hozzáadjuk, citromkrém, kikeverjük, ételfesték, tésztához tojás, evőkanál kristálycukor, evőkanál liszt, mokkáskanál vaníliás cukor, mokkáskanál sütőpor, töltelékhez, porcukor, citromlé, 1teáskanál citromhéjreszelék, csepp sárga ételfesték, baracklekvár, citrom,
Ház franciakrémes
0 komment 17 ember kedveli
Marlenka házilag
0 komment 9 ember kedveli
"Lusta asszony" túrósa
4 komment 30 ember kedveli
Belashi
2 komment 7 ember kedveli
Sajtos Rakott Hús
0 komment 16 ember kedveli
Saláta tojással és fűszeres öntettel...
0 komment 10 ember kedveli
Profiterol vaníliafagylalttal
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-mákos sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Túrókrémes mogyorós kesz!
0 komment 5 ember kedveli
Tojáskrém burgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns Tojáskrém
0 komment 12 ember kedveli
Spenótturmix
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos-tejszínes sajtos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Magyaros gombamártás
0 komment 6 ember kedveli
Karácsonyi tojáslikőr
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.