Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A tejet a cukorral és a margarinnal addig melegítjük, míg az utóbbiak fölolvadnak benne. Ha már csak langyos, az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet - miután 1 evőkanálnyit kivettünk belőle - tálba szitáljuk, a mandulalapocskákkal, a mazsolával, a tojásokkal és az élesztős keverékkel 2-3 perc alatt összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 20 percen át kelesztjük.
2. Ezalatt a tetejére való margarint, mézet, cukrot és csíkokra vágott mandulát serpenyőbe rakjuk, 3-4 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy túlkaramellizáljuk, hiszen még sülni fog a tésztával! Ezután egy 25-26 cm átmérőjű, margarinnal kikent, belisztezett tortaformába rakjuk, elsimítjuk.
3. A tésztát enyhén meglisztezett (a tészta gyúrásánál félretett) gyúrólapon kb. 20 x 40 cm-esre lapítjuk, 3 dkg olvasztott margarinnal megkenjük. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a tésztára szórjuk, és fölhengergetjük, ahogyan a bejglit szokás, majd 10-12 darabra vágjuk.
4. Egyenként kissé meggömbölygetjük, a mézes mandulára rakjuk. Letakarva további 30 percen át kelesztjük, végül előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) 30 percen át sütjük. A sütőből kivéve rácsra borítjuk, így hagyjuk kihűlni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Elkészítés ideje: 1 óra 45 perc
igen finom
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 14:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fele rétesliszt, margarinnal addig, utóbbiak fölolvadnak, élesztőt belemorzsoljuk, lisztet –, élesztős keverékkel, edény falától, tetejére való, tésztát enyhén, tészta gyúrásánál, fahéjjal összekeverjük, tésztára szórjuk, bejglit szokás, mézes mandulára, közepesnél kicsit, sütőből kivéve, meggömbölygetjük, fölhengergetjük, belemorzsoljuk, világosbarnára, meglisztezett, kristálycukor, előmelegített, kristálycukor, összekeverjük, kristálycukor, evőkanálnyit, tortaformába, belisztezett, összegyúrjuk, légkeveréses, kikenéséhez, margarinnal, margarinnal, margarinnal, fölolvadnak, lapocskákra, melegítjük, rétesliszt, Elkészítés, mazsolával, kelesztjük, tésztához, élesztő, rama margarin, mazsola, tojás, tetejére, rama margarin, evőkanál, töltéshez, rama margarin, kiskanál őrölt fahéj,
|
|
|
|
|