Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Erdélyi gulyásleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja)
» fél kg leveszöldség
» 2 fej hagyma
» 10 gerezd fokhagyma
» 1 ek egész bors
» 2 fej kelkáposzta
» 1,2 kg burgonya
» borsikafű
» majoranna
» kömény
» 3-4 babérlevél
» 2 ek vágott zöldpetrezselyem
» 4 dkg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, beleteszem a gézbe kötött fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára füttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát és a 8 részre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a leves, kiveszem a gézcsomagot, a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.
Megjegyzés / tipp:

Sertéshúsból, vagy baromfiból készítem.
2 komment 6 ember kedveli rhs
2013.03.09 13:17
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
arabb 2018.06.09. 07:21 (#2)
Mitől piros?
Csak úgy kérdezem
kertcsillag 2015.12.01. 08:24 (#1)
Több észrevételem van!
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: nehéz. Mire elég 30 perc?
Másik dolog ,nem vagyok ellensége az ételnek de ez túlzás amit itt leírnak!
Hozzávalók 4 főre: Oké megeszi négy fő is az a kérdés hányadszorra ?

2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja)
» fél kg leveszöldség
» 2 fej hagyma
» 10 gerezd fokhagyma
» 1 ek egész bors
» 2 fej kelkáposzta
» 1,2 kg burgonya
» borsikafű
» majoránna
» kömény
» 3-4 babérlevél
» 2 ek vágott zöldpetrezselyem
» 4 dkg só

Ez a mennyiség elég egy kisebb társaságnak az biztos.
Címkék
húst megszabadítom, gézbe kötött, tisztított hagymát, levesbe teszem, zöldségek félpuhára, feldarabolt burgonyát, levest megszórom, zöldpetrezselyem, fűszernövényeket, leveszöldséget, megszabadítom, megtisztítom, leveszöldség, kelkáposztát, Sertéshúsból, gulyásleves, kelkáposzta, gézcsomagot, feldarabolt, tisztított, babérlevél, fokhagymát, beleteszem, baromfiból, beleteszem, leforrázom, faggyútól, felteszem, majoranna, megszórom, zöldségek, fokhagyma, félpuhára, leveszöldség, hagyma, gerezd fokhagyma, egész bors, kelkáposzta, burgonya, borsikafű, majoranna, kömény, babérlevél, vágott zöldpetrezselyem,
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Bugaci rakottas !
1 komment 24 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Céklás fánk
0 komment 2 ember kedveli
Nutellás finomság
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás krumpli tükörtojással
0 komment 3 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Dulce de leche bonbon
0 komment 1 ember kedveli
Zöld palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Zsúrpogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséglekvár vegeta helyett.
1 komment 18 ember kedveli
„Piña colada” túró tortácskák - egészségesen
0 komment 3 ember kedveli
Csábító csokoládészelet
0 komment 2 ember kedveli
Almás habos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Csirkés húskuglóf pikáns burgonyakrokettel
0 komment 19 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.