Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Erdélyi gulyásleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja)
» fél kg leveszöldség
» 2 fej hagyma
» 10 gerezd fokhagyma
» 1 ek egész bors
» 2 fej kelkáposzta
» 1,2 kg burgonya
» borsikafű
» majoranna
» kömény
» 3-4 babérlevél
» 2 ek vágott zöldpetrezselyem
» 4 dkg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, beleteszem a gézbe kötött fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára füttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát és a 8 részre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a leves, kiveszem a gézcsomagot, a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.
Megjegyzés / tipp:

Sertéshúsból, vagy baromfiból készítem.
1 komment 6 ember kedveli rhs
2013.03.09 13:17
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
kertcsillag 2015.12.01. 08:24 (#1)
Több észrevételem van!
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: nehéz. Mire elég 30 perc?
Másik dolog ,nem vagyok ellensége az ételnek de ez túlzás amit itt leírnak!
Hozzávalók 4 főre: Oké megeszi négy fő is az a kérdés hányadszorra ?

2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja)
» fél kg leveszöldség
» 2 fej hagyma
» 10 gerezd fokhagyma
» 1 ek egész bors
» 2 fej kelkáposzta
» 1,2 kg burgonya
» borsikafű
» majoránna
» kömény
» 3-4 babérlevél
» 2 ek vágott zöldpetrezselyem
» 4 dkg só

Ez a mennyiség elég egy kisebb társaságnak az biztos.
Címkék
húst megszabadítom, gézbe kötött, tisztított hagymát, levesbe teszem, zöldségek félpuhára, feldarabolt burgonyát, levest megszórom, zöldpetrezselyem, fűszernövényeket, leveszöldséget, megszabadítom, megtisztítom, leveszöldség, kelkáposztát, Sertéshúsból, gulyásleves, kelkáposzta, gézcsomagot, feldarabolt, tisztított, babérlevél, fokhagymát, beleteszem, baromfiból, beleteszem, leforrázom, faggyútól, felteszem, majoranna, megszórom, zöldségek, fokhagyma, félpuhára, leveszöldség, hagyma, gerezd fokhagyma, egész bors, kelkáposzta, burgonya, borsikafű, majoranna, kömény, babérlevél, vágott zöldpetrezselyem,
Aszpikos sonkatekercs...
0 komment 8 ember kedveli
Pulykaragu májas burgonyagombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Szalonnás hagymás lepény.
0 komment 9 ember kedveli
Mediterrán tepsis hal
0 komment 1 ember kedveli
Fehér csokis kosárkák
0 komment 1 ember kedveli
Banános -túrós pite
0 komment 3 ember kedveli
Bundás alma - a téli estékre-
0 komment 28 ember kedveli
ÚJÉVI FÁNK
0 komment 11 ember kedveli
Mogyorós- kávés muffin.
0 komment 7 ember kedveli
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Olasz rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Mini isler, cukorka díszítéssel
0 komment 1 ember kedveli
Sóskaleves buggyantott tojással
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 6 ember kedveli
Csörögefánnk
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.