Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél ! recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kis fej hagyma
» 1 / 2 csokor apróra vágot kapor
» 1 / 2 csokor petrezselyemzöld
» olívaolaj
» 1 csésze rizs
» mentalevél
» 2 ek. fenyőmag
» 2 ek. mazsola
» 30 dkg friss vagy konzerv szőlőlevél
» só
» bors
» citromlé
» cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Serpenyőben,olaj nélkül, fél csésze forró víz hozzáadásával addig pároljuk a hagymát, míg az aláöntött víz el nem párolog. Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az olívaolaj felét, a megmosott rizst, fél citrom levét, a fűszereket, a cukrot, a mazsolát, a fenyőmagot, ízlés szerint sót és borsot.
Az egészet jól összekeverjük.
Minden megmosott szőlőlevélbe egy teáskanál tölteléket teszünk és szorosan összetekerjük, két végüket is jól behajtva. Egy másik főzőedény alját kibéleljük néhány szőlőlevéllel, és erre helyezzük egymás mellé a töltelékeket. Végül néhány szőlőlevéllel fedjük be.
A maradék olajat keverjük el a maradék citromlével, hígítsuk 2-3 pohár vízzel, öntsük a töltött szőlőlevelekre, majd fedjük be az edényt.
Forráspontig magas hőfokon, majd nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg a folyadék elpárolog, és csak az olaj marad az étel alatt.
Amikor kissé kihűlt, tálra rendezzük, citromszeletekkel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Nemrég voltam Szófiában ott ettem ilyen " dolmát ".
Nagyon finom volt és itthon is megcsináltam.
Próbáljátok ki ti is.
Előételként vagy köretként szokták fogyasztani.


Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 4 ember kedveli ibolya58
2012.06.02 22:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edényt lehúzzuk, olívaolaj felét, megmosott rizst, teáskanál tölteléket, másik főzőedény, maradék olajat, maradék citromlével, töltött szőlőlevelekre, folyadék elpárolog, olaj marad, étel alatt, petrezselyemzöld, szőlőlevelekre, hozzáadásával, szőlőlevéllel, összetekerjük, hőmérsékleten, összekeverjük, szőlőlevéllel, szőlőlevélbe, töltelékeket, Forráspontig, megcsináltam, fogyasztani, Előételként, Serpenyőben, Próbáljátok, citromlével, tölteléket, szőlőlevél, szőlőlevél, fűszereket, fenyőmagot, kibéleljük, mentalevél, hozzáadjuk, főzőedény, hagyma, csokor apróra vágot kapor, csokor petrezselyemzöld, olívaolaj, csésze rizs, mentalevél, fenyőmag, mazsola, bors, citromlé, cukor,
Káposztás pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 3 ember kedveli
Kakaspörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Vaníliás - marcipános Pókember torta (vega)
0 komment 2 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 7 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Diós kalács
0 komment 2 ember kedveli
Céklás fánk
0 komment 2 ember kedveli
Juhtúrós-sajtos falatkák...
1 komment 12 ember kedveli
Banános nyam-nyam
0 komment 6 ember kedveli
Narancsos madártej
0 komment 1 ember kedveli
Cukkinivel és gombával rakott tészta...
0 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös joghurttorta
1 komment 9 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás bejgli
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.