Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél ! recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kis fej hagyma
» 1 / 2 csokor apróra vágot kapor
» 1 / 2 csokor petrezselyemzöld
» olívaolaj
» 1 csésze rizs
» mentalevél
» 2 ek. fenyőmag
» 2 ek. mazsola
» 30 dkg friss vagy konzerv szőlőlevél
» só
» bors
» citromlé
» cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Serpenyőben,olaj nélkül, fél csésze forró víz hozzáadásával addig pároljuk a hagymát, míg az aláöntött víz el nem párolog. Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az olívaolaj felét, a megmosott rizst, fél citrom levét, a fűszereket, a cukrot, a mazsolát, a fenyőmagot, ízlés szerint sót és borsot.
Az egészet jól összekeverjük.
Minden megmosott szőlőlevélbe egy teáskanál tölteléket teszünk és szorosan összetekerjük, két végüket is jól behajtva. Egy másik főzőedény alját kibéleljük néhány szőlőlevéllel, és erre helyezzük egymás mellé a töltelékeket. Végül néhány szőlőlevéllel fedjük be.
A maradék olajat keverjük el a maradék citromlével, hígítsuk 2-3 pohár vízzel, öntsük a töltött szőlőlevelekre, majd fedjük be az edényt.
Forráspontig magas hőfokon, majd nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg a folyadék elpárolog, és csak az olaj marad az étel alatt.
Amikor kissé kihűlt, tálra rendezzük, citromszeletekkel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Nemrég voltam Szófiában ott ettem ilyen " dolmát ".
Nagyon finom volt és itthon is megcsináltam.
Próbáljátok ki ti is.
Előételként vagy köretként szokták fogyasztani.


Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 4 ember kedveli ibolya58
2012.06.02 22:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edényt lehúzzuk, olívaolaj felét, megmosott rizst, teáskanál tölteléket, másik főzőedény, maradék olajat, maradék citromlével, töltött szőlőlevelekre, folyadék elpárolog, olaj marad, étel alatt, petrezselyemzöld, szőlőlevelekre, hozzáadásával, szőlőlevéllel, összetekerjük, hőmérsékleten, összekeverjük, szőlőlevéllel, szőlőlevélbe, töltelékeket, Forráspontig, megcsináltam, fogyasztani, Előételként, Serpenyőben, Próbáljátok, citromlével, tölteléket, szőlőlevél, szőlőlevél, fűszereket, fenyőmagot, kibéleljük, mentalevél, hozzáadjuk, főzőedény, hagyma, csokor apróra vágot kapor, csokor petrezselyemzöld, olívaolaj, csésze rizs, mentalevél, fenyőmag, mazsola, bors, citromlé, cukor,
Pizza fritta
0 komment 4 ember kedveli
Mokkakrémmel töltött palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös burgonyaleves
1 komment 3 ember kedveli
Isteni Amerikai Krémes
15 komment 444 ember kedveli
Karfiolos-sonkás tészta ,sajtszószban...
0 komment 20 ember kedveli
Grillezett hal sajtos salátával
0 komment 2 ember kedveli
Csokidarás csokikrémes kocka !
0 komment 16 ember kedveli
Ír kávé
0 komment 2 ember kedveli
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
0 komment 4 ember kedveli
Lecsós pacal bográcsba
1 komment 9 ember kedveli
Alj nélküli túrós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Almás bögrés
1 komment 19 ember kedveli
Muffin joghurttal
0 komment 5 ember kedveli
Tepsiben sült parmezános csirkemell !
0 komment 16 ember kedveli
Meggyes sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.