Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés tekercs recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához.
» 5 db.tojás
» 5 ek.cukor
» 5 ek liszt
» A krémhez
» 1 csomag vaníliaízűpudingpor
» 4 dl tej
» 10 dkg Rama margarin
» 25 dkg gesztenyemassza
» csipet
» tejszínhab
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét egy csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.A sárgához adunk 5 ek. cukrot és fehéredésig verjük A fehérjét hozzáadjuk a sárgájához,óvatosan elkeverjük,majd a lisztet hozzákeverjük,vigyázva,hog y ne törjük össze a habot.
Egy gáztepsibe sütőpapirra öntjük a piskóta tésztát elkenjük kb 1,5 cm magas téglalap alakúra és 180 fokon 20 percig sütjük.Közben elkészítjük a krémet.4 dl tejhez adunk 5 ek. cukrot és a pudingport és lassú tűzön felfőzzük Kicsit hagyjuk kihűlni a pudingot.Hozzáadjuk a margarint és gesztenyemasszát,robotgépp el simára keverjük.A krémből egy kicsit félreteszünk,amivel bevonjuk a tekercset.
Ha megsült a piskóta ,egy konyharuhára borítjuk ,leszedjük a sütőpapírt róla,és a konyharuhába feltekerjük,majd így hagyjuk kihűlni.A kihűlt piskótát óvatosan kiterítjük téglalappá,beletöltjük a krémet,majd feltekerjük A külsejét bevonjuk a félretett krémmel.Tejszínhabbal díszitjük
Megjegyzés / tipp:

Lehet bővíteni a krémet gyümölcsökkel csokoládéval
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.12 16:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, csipet sóval, sárgához adunk, fehérjét hozzáadjuk, lisztet hozzákeverjük, gáztepsibe sütőpapirra, piskóta tésztát, kicsit félreteszünk, konyharuhára borítjuk, sütőpapírt róla, konyharuhába feltekerjük, kihűlt piskótát, külsejét bevonjuk, félretett krémmel, krémet gyümölcsökkel, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, szétválasztjuk, Tejszínhabbal, hozzákeverjük, gyümölcsökkel, félreteszünk, konyharuhára, konyharuhába, csokoládéval, fehéredésig, robotgéppel, feltekerjük, beletöltjük, robotgéppel, feltekerjük, sütőpapirra, elkészítjük, gáztepsibe, elkeverjük, sárgájához, pudingport, Hozzáadjuk, téglalappá, kiterítjük, sütőpapírt, tésztához, tojás, cukor, liszt, krémhez, csomag vaníliaízűpudingpor, Rama margarin, gesztenyemassza, csipet, tejszínhab,
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Agyas leves háromszékiesen
0 komment 3 ember kedveli
Forró csoki
0 komment 2 ember kedveli
Fonatos töltött kenyér
0 komment 3 ember kedveli
Szendvics omlett
0 komment 9 ember kedveli
leveles tésztába csavart virsli vagy kolbász
0 komment 4 ember kedveli
Gulyásleves
4 komment 15 ember kedveli
Diós kekszgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás sonkás palacsinta !
0 komment 9 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 8 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Grillezett padlizsán sült céklával
0 komment 1 ember kedveli
Sült kolbász krumpli és káposzta ágyon....
1 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.