Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tápióbicskei töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg darált sertéscomb
» 50 dkg darált, füstölt sonka
» 12 dkg rizs
» 10 db savanyú káposzta levél
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 tojás
» só
» őrölt feketebors
» őrölt kömény
» őrölt paprika
» 1,5 liter csontlé
» A panírozáshoz:
» 3 tojás
» liszt
» zsemlemorzsa
» A sütéshez étolaj.
» Az öntethez:
» 2 dl tejföl
» 1 csokor kapor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Tejfölben elkevert kaporral meglocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

A csontlét helyettesíthetjük vízzel, amibe ételízesítőt teszünk.
1 komment 8 ember kedveli mildiko50
2012.01.24 07:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
klerierzsi 2012.01.25. 21:41 (#1)
Érdekes !!!! Én is kipróbálom .
Címkék
hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal, káposztaleveleket félbe, tojásokat kevés, töltött káposztákat, csontlét helyettesíthetjük, zsemlemorzsába, megtisztítjuk, összekeverjük, Tápióbicskei, zsemlemorzsa, panírozáshoz, ételízesítőt, meglocsoljuk, lecsurgatjuk, feltekerjük, káposztákat, vöröshagyma, mindegyikbe, fűszerekkel, tölteléket, tojásokkal, Felforralt, csontlében, sertéscomb, feketebors, hagymákkal, fokhagyma, gombócnyi, hagymákat, kifolyjon, benyomjuk, darált sertéscomb, darált füstölt sonka, rizs, savanyú káposzta levél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, őrölt feketebors, őrölt kömény, őrölt paprika, liter csontlé, panírozáshoz, tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez étolaj, öntethez, tejföl, csokor kapor,
Szórós túrós
1 komment 8 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Vegyes saláta csirkemell csíkokkal, tojással, pirítóssal
0 komment 1 ember kedveli
Brióstészta
0 komment 3 ember kedveli
Glutén és laktóz mentes beigli
1 komment 9 ember kedveli
Gombával, paprikával töltött pulykamell
0 komment 11 ember kedveli
Zabfalatok házilag
0 komment 3 ember kedveli
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Sonkás-zöldséges tészta
1 komment 2 ember kedveli
Szedres-mascarponés kocka.
0 komment 8 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Ízletes borjúmáj
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges erőleves
0 komment 1 ember kedveli
Hamis túrós
0 komment 4 ember kedveli
Pudingos gyümölcsrizs
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.