Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tápióbicskei töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg darált sertéscomb
» 50 dkg darált, füstölt sonka
» 12 dkg rizs
» 10 db savanyú káposzta levél
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 tojás
» só
» őrölt feketebors
» őrölt kömény
» őrölt paprika
» 1,5 liter csontlé
» A panírozáshoz:
» 3 tojás
» liszt
» zsemlemorzsa
» A sütéshez étolaj.
» Az öntethez:
» 2 dl tejföl
» 1 csokor kapor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Tejfölben elkevert kaporral meglocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

A csontlét helyettesíthetjük vízzel, amibe ételízesítőt teszünk.
1 komment 8 ember kedveli mildiko50
2012.01.24 07:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
klerierzsi 2012.01.25. 21:41 (#1)
Érdekes !!!! Én is kipróbálom .
Címkék
hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal, káposztaleveleket félbe, tojásokat kevés, töltött káposztákat, csontlét helyettesíthetjük, zsemlemorzsába, megtisztítjuk, összekeverjük, Tápióbicskei, zsemlemorzsa, panírozáshoz, ételízesítőt, meglocsoljuk, lecsurgatjuk, feltekerjük, káposztákat, vöröshagyma, mindegyikbe, fűszerekkel, tölteléket, tojásokkal, Felforralt, csontlében, sertéscomb, feketebors, hagymákkal, fokhagyma, gombócnyi, hagymákat, kifolyjon, benyomjuk, darált sertéscomb, darált füstölt sonka, rizs, savanyú káposzta levél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, őrölt feketebors, őrölt kömény, őrölt paprika, liter csontlé, panírozáshoz, tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez étolaj, öntethez, tejföl, csokor kapor,
Tepsis édesburgonya
0 komment 3 ember kedveli
Csőben sült zöldségek
0 komment 1 ember kedveli
Meggy eltevése
0 komment 2 ember kedveli
Baconos tészta
0 komment 3 ember kedveli
Szedres pite !
0 komment 11 ember kedveli
Fahéjas fánk
0 komment 4 ember kedveli
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Hóember hógolyókkal
0 komment 8 ember kedveli
Mézes-mustáros sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Olasz almás pite
0 komment 21 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 5 ember kedveli
Tabáni saláta
0 komment 5 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.