Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tápióbicskei töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg darált sertéscomb
» 50 dkg darált, füstölt sonka
» 12 dkg rizs
» 10 db savanyú káposzta levél
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 tojás
» só
» őrölt feketebors
» őrölt kömény
» őrölt paprika
» 1,5 liter csontlé
» A panírozáshoz:
» 3 tojás
» liszt
» zsemlemorzsa
» A sütéshez étolaj.
» Az öntethez:
» 2 dl tejföl
» 1 csokor kapor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Tejfölben elkevert kaporral meglocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

A csontlét helyettesíthetjük vízzel, amibe ételízesítőt teszünk.
1 komment 8 ember kedveli mildiko50
2012.01.24 07:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
klerierzsi 2012.01.25. 21:41 (#1)
Érdekes !!!! Én is kipróbálom .
Címkék
hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal, káposztaleveleket félbe, tojásokat kevés, töltött káposztákat, csontlét helyettesíthetjük, zsemlemorzsába, megtisztítjuk, összekeverjük, Tápióbicskei, zsemlemorzsa, panírozáshoz, ételízesítőt, meglocsoljuk, lecsurgatjuk, feltekerjük, káposztákat, vöröshagyma, mindegyikbe, fűszerekkel, tölteléket, tojásokkal, Felforralt, csontlében, sertéscomb, feketebors, hagymákkal, fokhagyma, gombócnyi, hagymákat, kifolyjon, benyomjuk, darált sertéscomb, darált füstölt sonka, rizs, savanyú káposzta levél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, őrölt feketebors, őrölt kömény, őrölt paprika, liter csontlé, panírozáshoz, tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez étolaj, öntethez, tejföl, csokor kapor,
Barackos csirkemell rozmaringos fánkkal
0 komment 13 ember kedveli
Madártej
1 komment 7 ember kedveli
Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
0 komment 12 ember kedveli
Kiwis szelet
0 komment 11 ember kedveli
Vargabéles
0 komment 5 ember kedveli
Sült Kinder Maxi King
0 komment 2 ember kedveli
Márton-napi libasült
0 komment 2 ember kedveli
Kókusz korong
0 komment 10 ember kedveli
Mojito kotél
0 komment 2 ember kedveli
Banános krémtúró
0 komment 3 ember kedveli
Tonhalas spagetti
0 komment 7 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Ökörszem
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas-csokis tobozkeksz
0 komment 1 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.