Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemáj balzsamecetes málnával, sült paprikával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 piros kápiapaprika
» 1 dl olívaolaj
» 2 ek. borsecet
» 50 dkg csirkemáj
» 2 fej lila hagyma
» 20 dkg húsos szalonna
» 1 fej tetszőleges saláta
» 20 dkg málna
» 2 ek. balzsamecet
» só, bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paprikákat forró parázs felett süssük meg, majd egyből tegyünk nejlonzacskóba, és 5 percig pihentessük. Ezután a héját húzzuk le, és magozzuk ki a paprikákat. Az olaj felét keverjük össze a borecettel és öntsük a paprikákra. Letakarva tegyük félre.
A csirkemájakat tisztítsuk meg, és forró lobogó vízben 2 percig főzzük. Szűrjük le. A hagymákat hámozzuk meg és vágjuk vastagabb cikkekre, a szalonnát vastagabb szeletekre. A májat , a hagymát és a szalonnát váltogatva húzzuk a nyársra, sózzuk, borsozzuk. A nyársakat fektessük alutálcára, és a faszén fölött többször megforgatva süssük meg.
Szedjük leveleire 1 kis fej salátát, öblítsük le és rakjuk tányérra. A málnát válogassuk ki, locsoljuk meg balzsamecettel. Szórjuk a salátára, helyezzük rá a nyársakat, majd tegyük mellé a paprikákat.
Megjegyzés / tipp:

Ha szeretjük a zöldséget, több grill zöldséget is feltálalhatunk.
Ha nincs alumínium grilltálcánk, hajtogassunk több réteg alufóliából, és kis széleket is formázzunk rá.
0 komment 1 ember kedveli cocco
2012.06.12 15:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paprikákat forró, héját húzzuk, olaj felét, csirkemájakat tisztítsuk, hagymákat hámozzuk, szalonnát vastagabb, szalonnát váltogatva, nyársakat fektessük, faszén fölött, málnát válogassuk, nejlonzacskóba, feltálalhatunk, balzsamecettel, balzsamecetes, csirkemájakat, grilltálcánk, hajtogassunk, kápiapaprika, pihentessük, balzsamecet, megforgatva, tetszőleges, alufóliából, borecettel, váltogatva, paprikákat, paprikákat, paprikákat, alutálcára, tisztítsuk, paprikával, szeletekre, válogassuk, paprikákra, formázzunk, nyársakat, piros kápiapaprika, olívaolaj, borsecet, csirkemáj, lila hagyma, húsos szalonna, tetszőleges saláta, málna, balzsamecet, bors,
Pöttyöcskék
2 komment 18 ember kedveli
Gyümölccsel töltött palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Csokoládés molnárka
0 komment 6 ember kedveli
Színesen töltött csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Szűzpecsenye-nyárson.
0 komment 4 ember kedveli
Currys hal---
1 komment 2 ember kedveli
Wokban pirított zöldségek spagettivel
0 komment 5 ember kedveli
Zacskós csirke burgonya hasábbal
0 komment 6 ember kedveli
Túrós csusza
1 komment 2 ember kedveli
Cseresznyeleves
0 komment 2 ember kedveli
Túrós-gyümölcsös palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Mézes-sült sütőtök...
0 komment 7 ember kedveli
Rántott máj krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Nem lehet abbahagyni csirke
2 komment 10 ember kedveli
Alfalusi paszulyleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.