Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemáj balzsamecetes málnával, sült paprikával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 piros kápiapaprika
» 1 dl olívaolaj
» 2 ek. borsecet
» 50 dkg csirkemáj
» 2 fej lila hagyma
» 20 dkg húsos szalonna
» 1 fej tetszőleges saláta
» 20 dkg málna
» 2 ek. balzsamecet
» só, bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paprikákat forró parázs felett süssük meg, majd egyből tegyünk nejlonzacskóba, és 5 percig pihentessük. Ezután a héját húzzuk le, és magozzuk ki a paprikákat. Az olaj felét keverjük össze a borecettel és öntsük a paprikákra. Letakarva tegyük félre.
A csirkemájakat tisztítsuk meg, és forró lobogó vízben 2 percig főzzük. Szűrjük le. A hagymákat hámozzuk meg és vágjuk vastagabb cikkekre, a szalonnát vastagabb szeletekre. A májat , a hagymát és a szalonnát váltogatva húzzuk a nyársra, sózzuk, borsozzuk. A nyársakat fektessük alutálcára, és a faszén fölött többször megforgatva süssük meg.
Szedjük leveleire 1 kis fej salátát, öblítsük le és rakjuk tányérra. A málnát válogassuk ki, locsoljuk meg balzsamecettel. Szórjuk a salátára, helyezzük rá a nyársakat, majd tegyük mellé a paprikákat.
Megjegyzés / tipp:

Ha szeretjük a zöldséget, több grill zöldséget is feltálalhatunk.
Ha nincs alumínium grilltálcánk, hajtogassunk több réteg alufóliából, és kis széleket is formázzunk rá.
0 komment 1 ember kedveli cocco
2012.06.12 15:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paprikákat forró, héját húzzuk, olaj felét, csirkemájakat tisztítsuk, hagymákat hámozzuk, szalonnát vastagabb, szalonnát váltogatva, nyársakat fektessük, faszén fölött, málnát válogassuk, nejlonzacskóba, feltálalhatunk, balzsamecettel, balzsamecetes, csirkemájakat, grilltálcánk, hajtogassunk, kápiapaprika, pihentessük, balzsamecet, megforgatva, tetszőleges, alufóliából, borecettel, váltogatva, paprikákat, paprikákat, paprikákat, alutálcára, tisztítsuk, paprikával, szeletekre, válogassuk, paprikákra, formázzunk, nyársakat, piros kápiapaprika, olívaolaj, borsecet, csirkemáj, lila hagyma, húsos szalonna, tetszőleges saláta, málna, balzsamecet, bors,
Baconba tekert csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Aszalt sárgabarackos túrógombóc!
0 komment 2 ember kedveli
Diós-banános piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Tejes kakaós almás kocka !
0 komment 18 ember kedveli
Muflonhúsos pásztorpite
0 komment 1 ember kedveli
Csicsóka finomfőzelék
0 komment 4 ember kedveli
Szederlikőr
0 komment 9 ember kedveli
Sütőtökös sárgarépa püré
0 komment 2 ember kedveli
A királynő tyúkhúslevese
0 komment 2 ember kedveli
Törökös egytálétel cseréptálban
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Csokis pöfeteg
0 komment 6 ember kedveli
Kossuth-kifli
0 komment 3 ember kedveli
Savanyúság-karfiol és brokkoli-
1 komment 15 ember kedveli
Majonézes tojássaláta
0 komment 8 ember kedveli
Karobos kalács
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.