Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dorozsmai molnárponty recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagy pontyszelet (800 g)
» 100 g füstölt szalonna
» 1 nagy fej hagyma
» 3-3 zöldpaprika és paradicsom
» 200 g sampinyon gomba
» 1 kk. pirospaprika
» 2 dl tejföl
» 250 g csuszatészta
» olaj a sütéshez
» 4-5 ek. zsemlemorzsa
» 1-2 szál petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, fél órára besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és gerezdekre vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük.

2. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a tűzre, fedő alatt félpuhára főzzük (10-12 perc), végül elkeverjük a tejföllel.

3. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lazán összekeverjük a tejfölös-lecsós ragu felével, csinos tűzálló tálba/tepsibe terítjük, és elsimítjuk rajta a maradék lecsót. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

4. A halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajat felforrósítjuk, és mindkét oldalukon pirosra sütjük benne a halszeleteket. A tészta tetejére rendezzük, majd a sütőben jól átforrósítjuk (15-20 perc). Paradicsom- és paprikakarikákkal, petrezselyemmel díszítjük, forrón tálaljuk. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

A paradicsomot-paprikát elhagyjuk, 500 g gombából készítjük a tejfölös paprikást, a kifőzött tésztát pedig 2 gerezd áttört, 1 ek. vajban/margarinban vagy olajban megfonnyasztott fokhagymával keverjük össze.
Még finomabb, ha erdei gombából készítjük (pl. vargánya-, őzlábgomba, tinóru).
0 komment 4 ember kedveli taszat
2017.12.31 16:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halszeleteket megmossuk, szalonnát apróra, hagymát meghámozzuk, zöldségeket megmossuk, paprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, gombát vékonyan, szalonnát zsírjára, tejfölös-lecsós ragu, maradék lecsót, sütőt előmelegítjük, halszeleteket zsemlemorzsába, olajat felforrósítjuk, tészta tetejére, tejfölös paprikást, kifőzött tésztát, petrezselyemmel, megfonnyasztott, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, felszeleteljük, zsemlemorzsába, halszeleteket, előmelegítjük, felkarikázzuk, halszeleteket, halszeleteket, összekeverjük, átforrósítjuk, Visszatesszük, zöldpaprikát, petrezselyem, paradicsomot, zsemlemorzsa, paradicsomot, felkockázzuk, paradicsomot, pirospaprika, fokhagymával, csuszatészta, nagy pontyszelet, füstölt szalonna, nagy hagyma, zöldpaprika paradicsom, sampinyon gomba, pirospaprika, tejföl, csuszatészta, olaj sütéshez, zsemlemorzsa, szál petrezselyem,
Mogyorós csirke
0 komment 2 ember kedveli
Zsírégető Áfonyás Álom
0 komment 4 ember kedveli
Kairói csirkeragu
0 komment 7 ember kedveli
Füstölt sajtkrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Epertorta
0 komment 5 ember kedveli
Csicsóka finomfőzelék
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi csirkeaprólék leves
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Tojástekercs
1 komment 5 ember kedveli
Kolbászos fejtettbableves
1 komment 7 ember kedveli
Tojásos húskenyér...
0 komment 20 ember kedveli
Kefires pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Mongol pilaf.
0 komment 1 ember kedveli
Burgonya hússal töltve !
2 komment 18 ember kedveli
Saslik
0 komment 3 ember kedveli
Csirkecomb mustárban
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.