Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldpaszulycsorba recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 zacskó fagyasztott, 2 konzerv paszuly vagy 0.5 – 1 kg friss paszuly
» 2 murok (sárgarépa)
» 1 paszternák
» 2 petrezselyemgyökér
» 1 negyed zellergumó
» 1 közepes fej hagyma
» 2 paradicsom
» 1 zöldpaprika
» só, bors, savanyító (ecet/citromlé/paradicsomlé/korpacibere)
» friss zöldfűszerek: zellerág, petrezselyemzöld, lestyán
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket
a hagymát egészben hagyjuk, meglyukasztgatjuk
a paszulyt a hagymával kevés sóval feltesszük főni (a víz kb. háromnegyedig legyen)
amíg elkezd főni, egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítünk
hozzáadjuk a felkockázott murkot, zellert, petrezselymet, paprikát, kis sót és egy kevés ideig pároljuk
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket
lefedve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak
a paradicsomról lehúzzuk a héját (forró vízben áztatva 2-3 percig könnyen lejön), apróra vágjuk
amiután megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a paradicsomot és a savanyítószert (enyhén savanykásnak kell lennie), együtt főzzük kb.5-10 percig
levesszük a csorbát a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket
sózzuk, borsozzuk, ha szükséges
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk!!!
1 komment 1 ember kedveli bodoban
2016.10.19 11:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
arabb 2017.01.06. 06:11 (#1)
Egészen autentikus!
Címkék
hagymát egészben, hagymával kevés, serpenyőben kevés, felkockázott murkot, kevés ideig, megpárolt zöldségeket, zöldségek megpuhulnak, paradicsomról lehúzzuk, zöldségek hozzáadjuk, apróra vágott, petrezselyemzöld, savanyítószert, zöldfűszereket, petrezselymet, paradicsomról, háromnegyedig, savanykásnak, paradicsomlé, felkockázott, zöldfűszerek, paradicsomot, megpuhulnak, korpacibere, megpucoljuk, fagyasztott, zöldségeket, zöldségeket, zöldpaprika, serpenyőben, megpuhultak, zsiradékot, hozzáadjuk, paszternák, hozzáadjuk, feltesszük, paprikával, murok sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér, negyed zellergumó, közepes hagyma, paradicsom, zöldpaprika,
Füstölthúsos saláta !
0 komment 6 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival
0 komment 4 ember kedveli
Finom kalács
0 komment 14 ember kedveli
Mandulás kiflik
0 komment 2 ember kedveli
Mustáros-gombás csirkemáj
0 komment 9 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 1 ember kedveli
Fokhagymaszósz
0 komment 9 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Karácsonyi rumpuncs
0 komment 10 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
0 komment 12 ember kedveli
Csokoládés golyók
0 komment 1 ember kedveli
Diós almás szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Fűszeres hal
0 komment 1 ember kedveli
Omlós, vajas keksz
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.