Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldpaszulycsorba recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 zacskó fagyasztott, 2 konzerv paszuly vagy 0.5 – 1 kg friss paszuly
» 2 murok (sárgarépa)
» 1 paszternák
» 2 petrezselyemgyökér
» 1 negyed zellergumó
» 1 közepes fej hagyma
» 2 paradicsom
» 1 zöldpaprika
» só, bors, savanyító (ecet/citromlé/paradicsomlé/korpacibere)
» friss zöldfűszerek: zellerág, petrezselyemzöld, lestyán
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket
a hagymát egészben hagyjuk, meglyukasztgatjuk
a paszulyt a hagymával kevés sóval feltesszük főni (a víz kb. háromnegyedig legyen)
amíg elkezd főni, egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítünk
hozzáadjuk a felkockázott murkot, zellert, petrezselymet, paprikát, kis sót és egy kevés ideig pároljuk
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket
lefedve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak
a paradicsomról lehúzzuk a héját (forró vízben áztatva 2-3 percig könnyen lejön), apróra vágjuk
amiután megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a paradicsomot és a savanyítószert (enyhén savanykásnak kell lennie), együtt főzzük kb.5-10 percig
levesszük a csorbát a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket
sózzuk, borsozzuk, ha szükséges
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk!!!
1 komment 1 ember kedveli bodoban
2016.10.19 11:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
arabb 2017.01.06. 06:11 (#1)
Egészen autentikus!
Címkék
hagymát egészben, hagymával kevés, serpenyőben kevés, felkockázott murkot, kevés ideig, megpárolt zöldségeket, zöldségek megpuhulnak, paradicsomról lehúzzuk, zöldségek hozzáadjuk, apróra vágott, petrezselyemzöld, savanyítószert, zöldfűszereket, petrezselymet, paradicsomról, háromnegyedig, savanykásnak, paradicsomlé, felkockázott, zöldfűszerek, paradicsomot, megpuhulnak, korpacibere, megpucoljuk, fagyasztott, zöldségeket, zöldségeket, zöldpaprika, serpenyőben, megpuhultak, zsiradékot, hozzáadjuk, paszternák, hozzáadjuk, feltesszük, paprikával, murok sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér, negyed zellergumó, közepes hagyma, paradicsom, zöldpaprika,
Vaníliás-barackos túrótorta
2 komment 12 ember kedveli
Gica süti
0 komment 7 ember kedveli
Tócsi
0 komment 11 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Hófehérke szelet
0 komment 6 ember kedveli
FeketeErdő szelet
0 komment 9 ember kedveli
Brassói apró pecsenye...
1 komment 73 ember kedveli
Szőlőkrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Gyors túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Borzaska, tejfölös fokhagymás szósszal leöntve.
2 komment 35 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Villányi babos nyúl.
0 komment 3 ember kedveli
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes gomba spagetti tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.