Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg bárányoldalas
» 60 g vöröshagyma
» 2 ek olívaolaj
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 tk só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
TIPP: Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
1 komment 4 ember kedveli haaapci
2012.09.24 17:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.27. 23:05 (#1)
Ha az apróra vágott zöldségeket és a zöldbabot megdinsztelem, majd addig főzöm a hozzáadott bárányoldalassal amíg az elválik a csonttól, akkor a zöldségeket - a legnagyobb jóindulattal is - már legfeljebb pürének lehet nevezni, mert bizony azok sz@rrá főttek!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, blansírozott, húsalaplével, zöldségekhez, kínálhatjuk, Bárányhúsos, kifehéredik, ceruzababot, zöldségeket, citromlevet, ceruzababot, vöröshagyma, tárkonnyal, dinsztelni, használunk, negyedében, Tálaláskor, tejföllel, borsozzuk, olívaolaj, megmosott, elkészült, fokhagyma, keletkező, Forraljuk, darabokra, bárányoldalas, vöröshagyma, olívaolaj, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, ágacska friss tárkony, citrom,
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
0 komment 3 ember kedveli
Császárkörtés szaloncukor
0 komment 9 ember kedveli
Vajban sütött csirkemell fokhagymás krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Lazac kukoricasalsával
0 komment 2 ember kedveli
Göngyölt marha !
0 komment 3 ember kedveli
Csirkeleves
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos-tejszínes szarvacska
0 komment 7 ember kedveli
Diós almás szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Márvány muffin
0 komment 4 ember kedveli
Sörkifli
0 komment 23 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Tejfölös, kekszes szélsebes
0 komment 12 ember kedveli
Fokhagymás-parmezános sültkrumpli
1 komment 7 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.