Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg bárányoldalas
» 60 g vöröshagyma
» 2 ek olívaolaj
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 tk só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
TIPP: Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
1 komment 4 ember kedveli haaapci
2012.09.24 17:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.27. 23:05 (#1)
Ha az apróra vágott zöldségeket és a zöldbabot megdinsztelem, majd addig főzöm a hozzáadott bárányoldalassal amíg az elválik a csonttól, akkor a zöldségeket - a legnagyobb jóindulattal is - már legfeljebb pürének lehet nevezni, mert bizony azok sz@rrá főttek!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, blansírozott, húsalaplével, zöldségekhez, kínálhatjuk, Bárányhúsos, kifehéredik, ceruzababot, zöldségeket, citromlevet, ceruzababot, vöröshagyma, tárkonnyal, dinsztelni, használunk, negyedében, Tálaláskor, tejföllel, borsozzuk, olívaolaj, megmosott, elkészült, fokhagyma, keletkező, Forraljuk, darabokra, bárányoldalas, vöröshagyma, olívaolaj, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, ágacska friss tárkony, citrom,
Húsgolyókkal rakott karfiol
0 komment 4 ember kedveli
Mézes csirkecombok ,téli zöldségekkel
0 komment 9 ember kedveli
Sült rizsgolyók
0 komment 18 ember kedveli
Mézes-mustáros rakott rizs
0 komment 1 ember kedveli
Dinnye süti
0 komment 2 ember kedveli
Málnás-fehércsokis brownie
0 komment 1 ember kedveli
Birsalmasajt
0 komment 9 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Hagymakarikák
0 komment 3 ember kedveli
Epres haboskocka
0 komment 3 ember kedveli
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES
2 komment 6 ember kedveli
A királynő tyúkhúslevese
0 komment 2 ember kedveli
Almás rácsos
0 komment 6 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 7 ember kedveli
Csokis kocka
0 komment 5 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.