|
Gesztenyés kocka
|
2 cs. gesztenye massza, 25 dkg darált keksz, 15 dkg margarin,
15 dkg porcukor, ízlés szerint rum v. rumaroma.
Ezeket összegyú... |
1 komment
|
18 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.13 05:38
|
|
|
|
|
|
Ház franciakrémes
|
Fontos, hogy a sütő elérje a 165 C°. A tészta hozzávalóit rendesen összegyúrjuk.
Ezután kétfelé vágjuk, majd kisodorjuk.
20-2... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
dt26
2011.12.12 21:51
|
|
|
|
|
|
Mézes zserbó
|
A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát,... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
puszedlilaci
2011.12.12 18:02
|
|
|
|
|
|
Kinder Pingui szelet - otthon
|
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzá... |
33 komment
|
636 ember kedveli
|
margitanya
2011.12.12 13:45
|
|
|
|
|
|
Sajt tekercs
|
A Trappista sajtot kettévágni és 4 liter lobogó forró vízbe tenni és levenni a tűzhelyről. Fedő alatt 20 percig állni hagyjuk.
... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.12 04:49
|
|
|
|
|
|
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
|
A krumplit sós vízben megfőzöm.
Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón.
Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felv... |
1 komment
|
19 ember kedveli
|
margitanya
2011.12.11 22:04
|
|
|
|
|
|
Tiramisu ahogy én csinálom
|
Megcsinálom a kávét a 2 dl tejben. Bele keverem a rumaromát (ill. rumot), és a mézet, majd hűtőben lehűtjük. Közben nagyon hide... |
8 komment
|
217 ember kedveli
|
flammerne
2011.12.11 18:56
|
|
|
|
|
|
Zöldborsófőzelék
|
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a f... |
3 komment
|
9 ember kedveli
|
muranyinikola
2016.05.24 11:40
|
|
|
|
|
|
Túrós bejgli
|
1 dl tejbe az 1 dkg élesztőt megfuttatni,a száraz anyagokat összekeverni és a margarinnal elmorzsolni,és tésztává gyúrni a több... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
zsokazsoka
2014.12.09 18:09
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
|