|
Sült keszeg-másképp-
|
A halakat sűrűn beirdaljuk, besózzuk (a só a vékony szálkákat szétmarja), és 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A besózott hala... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 07:44
|
|
|
|
|
|
Mártika szelet
|
A tojások sárgáját alaposan elkeverjük 10 evőkanál vízzel és 30 dkg porcukorral. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a liszttel elk... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.07 16:46
|
|
|
|
|
|
Kolbászos batyu
|
A tejben az élesztőt felfuttatni.
A lisztet,margarint,tojássár gáját,tejfölt,sót,majd a felfuttatott élesztőt
összegyúrni.Kb 1... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
eva6
2011.12.31 08:46
|
|
|
|
|
|
Kolbászos-virslis rakott karfiol...
|
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízze... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 11:13
|
|
|
|
|
|
Szilveszteri malackák
|
A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1-1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
... |
1 komment
|
31 ember kedveli
|
isti53
2011.12.27 17:12
|
|
|
|
|
|
Sajtfánk
|
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A vajjal körbevajazzuk az üstöt... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 22:33
|
|
|
|
|
|
Csörögefánnk
|
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vaj... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 10:38
|
|
|
|
|
|
Áfonyás koszorú...
|
A kiolvadt tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm hosszú csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű po... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.23 08:20
|
|
|
|
|
|
Csokoládés keksz földimogyoróval
|
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésesnél: 160 fokra), a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A csokoládét durvára vágva aprí... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
belavoros
2011.12.20 16:23
|
|
|
|
|
|
Legényfogó leves
|
Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az u... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.18 12:24
|
|
|
|
|
|
|