|
PULYKALEVES
|
a hozzávalókat egészben feltesszük főni
amikor a hús félig megpuhult, leszűrjük a levest
hagymát kidobjuk, a többi zöldséget ... |
2 komment
|
2 ember kedveli
|
bodoban
2016.11.02 11:02
|
|
|
|
|
|
Füstölt csülök babos káposztával
|
A babot előző napon megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, levét kiöntjük, és friss vízben p... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
bela_horvath
2016.01.16 09:24
|
|
|
|
|
|
Oldalas mézes-mustáros pácban
|
Forraljunk fel vizet sóval, egész borssal és babérlevéllel. Ebben az alaplében főzzük puhára az oldalast (kb. 1 órát). Csepegte... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.22 18:46
|
|
|
|
|
|
Agglegény kedvence
|
A karajt kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A tepsit vagy a jénai tálat olajozzuk, egymás mellé rakjuk a hússzeleteket. Az almát véko... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.12 11:38
|
|
|
|
|
|
A királynő tyúkhúslevese
|
A tyúkot a leveszöldséggel és a húslével (vagy vízzel) legalább 2 órán át főzzük.
Amikor a hús megpuhult, a tyúkot kicsonto... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.17 05:21
|
|
|
|
|
|
szalad erdélyi módra ( torta)
|
Megfőzzük a húst sok zöldséggel és a fűszerekkel kislángon, lassan forralva.
Leszedjük közben a habját.
Amíg készül a lev... |
1 komment
|
0 ember kedveli
|
vegyeleszre
2015.02.17 14:34
|
|
|
|
|
|
Káposztás paszuly csülökkel
|
A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hideg vízbe feltesszük főzni, dobunk a ví... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.08 10:07
|
|
|
|
|
|
Szanyi legényfogóleves
|
A csontot hideg vízben tesszük fel főni, ha felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük, sózzuk. A kb. 2 cm-es kockákra vágott ma... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.25 22:41
|
|
|
|
|
|
Sertéskocsonya
|
A kocsonyahúst mossuk meg. Ha szőrös, gázlángon perzseljük le, vagy borotváljuk meg. Főzhetjük kuktafazékban, vagy egyszerű faz... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.14 00:11
|
|
|
|
|
|
Csírkecomb sajttal és sonkával tőltve
|
A csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétöl kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiterít... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.02 01:31
|
|
|
|
|
|
|